Espace&Yaris написа:Оттук нататък по темата моля да се изказват професионалисти и електротехници.
really?
1. veroiatnosta alternator da se skapa na TOYOTA e SUPER MALKA! ako ima problemi po zarejdaneto na akumolatora, parvo bih proveril vsichko ostanalo i chak togava bih se osamnil v alternatora.
za problemi po Pasati, molia se obarnete kam VW foruma...
2. vaprosnata kola dori niama problem sas zarejdaneto, ta i ne vijdam smisal zashto madruvame tuk. niakoi bil mu kazal che alternatora ne zarejdal, shtot volmetera(koi znae kolko e tochen taka ili inache) bil pokazal 13.4V. tin-ti-ri-min-ti-ri... ako niama problem, niama nujda sami da se opitvame da go sazdavame...
3. za specifichnia alternator shte ni triaba i specifichna informacia za kakva tochno e kolata, che da mojem da vidim kakvi sa tochnite specifikacii na vaprosnia alternator. no za sega az mislia da se zadovolim s obshtoto info ot debelite knigi na TOYOTA. na koito ne mu se chete, da otide napravo na page 12. ne znam dali sam kiorav, no tam pishe "between 13 and 15 volts."
http://www.autoshop101.com/forms/h8.pdf
4. kat se proveriava dali alternator e v izpravnost, naprejenie se meri prosto kat za spavka, toka e vajnata velichina...