Страница 1 от 13

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 20 ное 2016 00:38
от stefo91
Здравейте колеги, ходенето до бензиностанцията е неизбежно, както ходенето при зъболекаря (никои не му се ходи там, но рано или късно отива) :D с риск някой да каже, че всичкия бензин, дизел и пропан-бутан е еднакъв във всички бензиностанции пускам тази анкета. Моля имайте в предвид освен фактора качество на горивото и фактори като обслужване, цени и други.Благодаря за гласа Ви! :thumbsup:

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 20 ное 2016 01:02
от WoLF
Това е като обратна тема на "От коя бензиностанция заредихте проблемно гориво" tooth.gif Откъм поддръжка и персонал Лукоил, но откъм гориво Ромпетрол еднозначно!

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 20 ное 2016 07:22
от slowtraveler
Последните години - в България май зареждам само ОМВ и инцидентно - Лукойл (май е добре да се коригира анкетата да има поне два верни отговора)...
Горивото - не съм усетил никаква разлика. Като поддръжка/условия и персонал - ОМВ по-ми харесва...
И като добавка - ОМВ където зареждам си е с много добра цена (май на над 1.75лв/л нафта не съм слагал там).

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 20 ное 2016 11:26
от gena_bs
Не знам как е при вас, но при нас от общо 3 бензиностанции OMV, две са със сигурност франчайз. На касовите бележки има име, принадлежащо на етноса от южната ни съседка. Само последният път на служебната един от същия етнос вместо да закръгли на литри, спря пистолета на левове. Въпреки, че само преди 30сек. три пъти му казах на литри!!!
Иначе и аз нямам проблем с качеството на горивото на OMV.

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 20 ное 2016 11:36
от spiridoncho
От 2г зареждам на една бензиностанцийка пред блока с 2 колонки. Общо взето горивото е най тънко там, нищо че горивото им се кара от доставчиците на ОМВ. Дизела в момента е 1.92, а 95 е 1.97. Една идея са по високи цените на близкото ОМВ от което съм зареждал, което пък от своя страна държи най-ниските цени на ОМВ бензиностанциите в цяла София - около 15 стотинки надолу спрямо ОМВ на цариградско, което е на 2км от вкъщи(както спомена gena_bs от доста време и OMV са франчайз). Преди това дълго време зареждах на Лукойл, като само от там съм наливал "Премиум" нафта уж почистваща и тинтириминтири. Преди повече от 8 години пък зареждах само на Шел, ама нещо ми бяха паднали в очите, а и вече не са ми удобни. Лошо гориво от всичките изброени по горе бензиностанции не съм наливал, но и не съм забелязал някоя да ми е наляла по хубаво. Общо взето кафето на ОМВ е най-хубаво според мен :D .
Газ специално наскоро ми препоръчаха да сипвам от Лукоил, че контрола бил по висок та била най чиста. Но това не означава най-добра. За боклуците в горивото ставаше въпрос.
Към 2-3 години съм зареждал и от Петрол от оная газ "Blu нещо си" Лошо не съм видял, освен леко завишен разход. Но това е субективен фактор защото и понавървяваше една идея повечко и оттам и крачето понатежава :D .
Та все съм попадал на еднакви горива и бензиностанциите ги избирам по цена, освен ако не пътувам. Тогава предпочитам ОМВ заради кафето. Чат пат спирам и на Лукойл. Дано не попадам на куци бензиностанции и занапред. Избягвам "noname" бензиностанцийките когато пътувам. Имам доверие само на малката Mega Him пред блока. От там нафтата съм я карал без добавки, и когато служебнитен фордове заредени от ОМВ палеха едва едва, то Пежака палваше от четвърт оборот с евтинка нафта.
Ше взема да гласувам за ОМВ зарад кафенцето и симпатичните какички. А вие внимавайте да не ви маркират с горивото билетче "Милион и едно пожелания", че има да се чудите що плащането не минава (Случка отскоро на ОМВ в Бяла :D ).
Имам наблюдение, че който има карта за отстъпка от дадена верига зарежда от там.

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 20 ное 2016 20:42
от urb
Аз имам карти и на Шел и Лук Ойл.Доволен съм и от двете бензиностанции. ОМВ ми идва малко нагорно. Нито горивата им са ОК, ното цените за другите неща. В Лук-а имам карта за отстъпка с 6 стотинки на газта което хич не е малко. На Шел с 3 плюс двойни точки за над 20 литра.

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 21 ное 2016 10:13
от stefo91
Много сте доволни от тоя Лукойл колеги, води убедително. Интересно. :whistle: Аз да си кажа че предпочитам Еко защото, според мен бензина 95 който сипвам на Реното (20-30 лв/месец) им е най-чист и истински. Газ на Рендето също сипвам пак от тях и съм доволен, не запушва филтрите на газта, колата работи добре (140-150 лв./месец). Другата причина е че Екото в Хаджи Димитър (срещу Балкан Стар) където живея е най-евтиното в София - в другите газта е 0,99 ст. а там е 0,93 след отстъпка ми е 0,91 (понеделник - петък) и 0,90 (събота и неделя). Също се намира на има няма 0,5 км. от нас. Обслужването е добро - всеки път ми мият стъклата :D и са свестни момчета и имат хубави касиерки... :whistle: (само да не ме чуе приятелката ми :D ) На Селиката и сипвам 100 октана от Шел (за мен до момента те имат най-добрия 100 октанов бензин), но скоро ще пробвам новия 100 октанов на Еко и ако ми хареса и Селиката ще я пълня там. Общо взето това е моето мнение. smile.gif

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 21 ное 2016 10:32
от slowtraveler
Какво се иска от бензиностанция. Иска се да ти е на път, цената да не е фрапиращо различна, и да не си имал проблем с горивото. Тогава продължаваш да си зареждаш от там... Лукойл зареждам само на изхода за Хемус във Варна, защото ми е на път... Другаде май никъде не съм зареждал Лукойл...
stefo91 написа:Източник предпочитам Еко защото, ... бензина 95 ....им е най-чист и истински.

stefo91 написа:Източник Шел (за мен до момента те имат най-добрия 100 октанов бензин),

Хахаха, пак крайни изказвания...
По какви критерии определи, че е най-чист и 'истински', и най-добър? :whistle:

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 21 ное 2016 10:56
от stefo91
За 100 октана и колегата със Супрата, който е гледал данните от компютъра потвърди, че е най-добър, а за бензина 95 ще разкажа 1 случка. Миналата година зимата брат ми беше сипал на меговата кола 95 от OMV и при около -15 градуса колата му е угаснала и е работела неравномерно, което го отдава на бензина (може би е имало вода в него, която е замръзнала) от Еко не е имал проблеми също и аз дори и при по-голям студ. Вярно е, че в днешно време повечето бензиностанции са франчайз, но все пак имат изисквания от къде да зареждат гориво.

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 21 ное 2016 11:00
от slowtraveler
Честно казано от обяснението отново не разбрах ЗАЩО :
stefo91 написа:Източник Еко ... бензина 95 ....им е най-чист и истински.

stefo91 написа:Източник Шел .... имат най-добрия 100 октанов бензин


Мисля бях споделял - на времето бях направил експеримент с Шелския VPOWER под моста във Варна (нямам спомен колко октана бе тогава), и едва стигнах от Варна до Бургас - прекъсва, няма мощност и т.н.... Там го поразредих с лукойски на кръговото към Сл.Бряг, та двигателя почна да работи малко по-равномерно и се прибрах по-спокойно...
От това да съдя ли е ОМВ има най-добрия бензин :whistle: tooth.gif

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 21 ное 2016 11:48
от stefo91
Кой знае какво менте са ти сипали. Както казах, повечето са франчайз и всичко е относително.

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 21 ное 2016 12:02
от slowtraveler
Да де, ама каква е връзката между това, че на колегата след зареждане в ОМВ е възникнал проблем (който може въобще да не е свързан с конкретното зареждане, или пък да е свързан, но изтълкуван неправилно - например при наливане на по-агресивна чистеща добавка в стар резервоар има голяма вероятност да задръсти горивната система с вдигнатия батак), с това, че според теб бензина на друга бензиностанция е 'най-истински'??!!

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 21 ное 2016 12:10
от stefo91
Най-истински е според мен, не ангажирам никой с мнението си. На Еко срещу Балкан Стар е истински бензина, но на друго Еко не знам как ще е. А и зареждам там и по редица други причини, които съм посочил по-горе.

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 21 ное 2016 13:21
от sstefan
Баси :censored: анкетата....толкова е субективно мнението на всеки,съответно нищо 100% не доказва къде е истинско горивото.
Пак чешене на пръсти.
П.С. Аз пък казвам че горивото на ЕКО-то на Балкан Стар е пълна боза....не ангажирам никой с мнението си tooth.gif tooth.gif tooth.gif

Анкета - коя марка бензиностанции предпочитате?

Публикувано: 21 ное 2016 16:39
от WoLF
Да рева да се смея ли tooth.gif Град, бензиностанция, колонка, партида... Толкова е относително, че както казва Пътника - карай откъдето си караш и като се налага сменяй, а пък ако ти се експериментира - споделяй субективното си мнение и очаквай опозиция :thumbsup: