Страница 1 от 1

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 31 мар 2017 11:04
от kiks
Запишете час за BMW Безплатен преглед и диагностичен тест в оторизирани сервизи в България. За автомобили над 6 години. Само през април.

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 31 мар 2017 11:12
от slowtraveler
Това си е мнооого стара хватка, използвана от доста от сервизите...
Помисли какви са фактите:
1. Рекламираш колко си добър и добронамерен
2. Клиентите ти идват на крака
3. Стар автомобил - т.е. винаги ще има нещо износено, за смяна и т.н...
4. Плащаш за смяна на частта по ЗВЕРСКИТЕ цени в този сервиз... Да, не си принуден, ама от 100 човека 50 да се хванат - все файда tooth.gif

Безплатното сирене е само в мишеловката :)

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 31 мар 2017 11:47
от kiks
Не мисля, че е лошо да се ориентираш за текущото състояние на колата. Винаги е добре да се вземат поне 2 мнения относно разни проблеми. Поне при Toyota или VW не съм попадал на подобна стара хватка. Предполагам, че цените в BMW са зверски. Примерно в VW цените за труд не са толкова фрапиращи, но от части много надуват цените, но има възможност за заместители. При Toyota също предлагат заместители на определени части.

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 31 мар 2017 12:45
от e 10
kiks написа:Източник Не мисля, че е лошо да се ориентираш за текущото състояние на колата.

Разбира се, че не е :thumbsup: ! Лично аз обаче бих го правил периодично в сервиз, с който съм работил и от който съм доволен. След преглед в оторизиран сервиз сигурно първото нещо, което ще направя напускайки го, е да пусна обява за продажба на колата tooth.gif . Чак ще се чудя това нещо как е стигнало на собствен ход до сервиза w00t.gif .

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 31 мар 2017 14:19
от Airfan
Нищо няма за хващане, тъй като не могат да те задължат да го смениш при тях в крайна сметка. Тук в Пловдив знам само един сервиз за БМВ, освен официалния и цените са му като на официалния, та... няма лошо. Като цяло много малко читави майстори има в града и все повече намаляват с напредването на технологиите.

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 31 мар 2017 14:30
от kiks
Ако купуваш кола няма да е зле един безплатен оглед :) За някой неща си струва да попаднеш в оторизиран сервиз. При съмнения за дадена част дали прави проблем от там или не, ти предлагат да я сложат, правиш тест, ако не се оправи проблема си я взимат обратно. Тука не визирам Тоyota, може и при тях да е така.

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 31 мар 2017 14:34
от kiks
Airfan написа:Източник Тук в Пловдив знам само един сервиз за БМВ, освен официалния и цените са му като на официалния, та... няма лошо.


именно смяна на преден лагер на главина труд в Toyota или в квартален гараж да ти го сменят ще ти вземат около 60 лв (по спомени)

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 31 мар 2017 16:43
от slowtraveler
Airfan написа:Източник Нищо няма за хващане, тъй като не могат да те задължат да го смениш при тях в крайна сметка.


slowtraveler написа:Източник Да, не си принуден, ама от 100 човека 50 да се хванат - все файда

:whistle:

Разчита се на психологическо въздействие - ти си в официален сервиз, предлагат ти нещо на по-висока цена, ама ако си направиш калкулацията - може да бъде поносима за твоя джоб.
И съответно се съгласяваш, особено ако не си запознат с цената на конкретната услуга и част в дадения момент (което е мноооого вероятно)...
Не знам как са сега цените в Тойота, но си спомням как смяна на масло на 1.6 бе около 300лв, или 600лв ТО със смяна на накладки (т.е. масло, маслен и въздушен филтър + накладки)...
Или 3лв един бушон без смяната :)

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 02 апр 2017 14:54
от chukich
Приятел с bmw x5 на 2.5 години и 35000км
сменя два предни шарнира ( немска кола :p) в сервиза им: 1900лв

С подобни "безплатни" кампании целят да си вдигнат приходите.

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 02 апр 2017 17:55
от slowtraveler
Чукич, порядъка в тези сервизи е друг - това си го знам от личен опит... Обикновено ТО тип А (т.е. масло, маслен и въздушен филтър) при мен надминава 900лв, а вкарам ли и горивните филтри - подминава 1200лв... Без да е нужен ремонт или нещо подобно :)
Точно и затова съм на твоето мнение - докарват клиента в сервиза 'за безплатен преглед', и след установяване на неминуемите проблеми (за автомобил на такава възраст) предлагат ремонт - който се хване - хване...

Ще вземе ли Тоyota пример от BMW?

Публикувано: 18 апр 2017 16:05
от Yot16
Няма лошо да си направи човек един безплатен преглед в оторизиран сервиз, но като видиш какви неща ще ти кажат, че са за ремонт особенно на по-старите коли направо ще му стане лошо на човек. :whistle:
Относно цените те са толкова надути, че дори един малък процент да реши да си прави колата при тях пак ще са доволни.