Страница 1 от 2

Гаранция

Публикувано: 10 дек 2017 22:38
от mitko0oy
Привет, имам въпрос към вас. Имам тойота авенсис т27 2.0 d4d 2013 на 138 000км, притежавам автомобила от 6 месеца.
Проблема е следния, тракат спирачните апарати и рефлектора на фара около крушката за дневни светлини е разтопено. След като закарах колата за обслужване (тойота Монца) споделих проблема и го записаха и казаха, че ще ми се обадят да ми кажат какво е становището. Месец по късно не получих обаждане, затова аз се обадих да разбера какво се случва. Приемчика си спомни случая и ми обясни, че колата е на много километри и няма какво да се направи, няма как да се покрие от гаранцията. Аз му казах как така нали са определени 150 000 км .... след това каза обадете се понеделник сега не съм на работа....
Въпроса ми е как да процедирам, гаранцията ми изтича юни 2018г. до тогава няма да съм навъртял км.

Гаранция

Публикувано: 11 дек 2017 04:39
от nowyaris
Както ти е казал.Обади му се в понеделник или направо отивай там с всичките документи на колата и им я оставяй да я правят.

Гаранция

Публикувано: 11 дек 2017 09:44
от Airfan
Изключително интересно ще ми е какво решение ще предложат за тропащите спирачки. Защото на мен ми смениха спирачните апарати заради същото оплакване и след 4-5 000 км ситуацията беше същата. Срам за Тойота - срам!

Гаранция

Публикувано: 11 дек 2017 13:55
от slowtraveler
Предай им писмено искане за официален отговор.. Заведи го в деловодството им или поне поискай писмено потвърждение за получаването на писмото, от което да е видна и датата...
От там нататък - ще го мислим..

Гаранция

Публикувано: 11 дек 2017 16:48
от iovkito
Чак пък срам , заради едните спирачни апарати. Сигурно с някоя доработка могат да се оправят , няма да е като проектирането на космически кораб.

Гаранция

Публикувано: 11 дек 2017 21:41
от Airfan
iovkito написа:Източник Чак пък срам , заради едните спирачни апарати. Сигурно с някоя доработка могат да се оправят , няма да е като проектирането на космически кораб.

Да, срам и излагация като на ниско бюджетна марка. Даже по-зле - на фиата преди, който накрая беше на 14 години този детайл не тропаше и движеше абсолютно стегнато в моите ръце. Сега съм дал 48 000 за автомобил, който тропа като каруца в сравнение с Фиат-а за 5 000. Еми излагация си е и решение от официалния сервиз няма. Тук там се виждат руски доработки с разпробиване на апаратите и монтиране на пружини, което не бих направил никога.

Гаранция

Публикувано: 12 дек 2017 06:29
от iovkito
Знаеш какво е решението - премиум за 90-100 000лв , там нищо не хлопа и не тропа и след 200к км си абониран за сервизите. И аз съм дал 63к лв за рав4-ката , но много добре знам защо си купувам тойота , просто съм преглътнал някои дребни недомислици.

Гаранция

Публикувано: 12 дек 2017 07:59
от slowtraveler
iovkito написа:Източник Знаеш какво е решението

Прав си :) Вярно, че цената е малко по-висока, ама поне засега нищо нито хлопа нито тропа, пък не е да се кара само по равни пътища...
За след 200к км - ще видим..

Гаранция

Публикувано: 12 дек 2017 10:11
от BOz
slowtraveler написа:Източник Прав си :) Вярно, че цената е малко по-висока, ама поне засега нищо нито хлопа нито тропа, пък не е да се кара само по равни пътища...
За след 200к км - ще видим..

Същото и с Опела. Нищо, че е на цената на Тойотата. tooth.gif

Гаранция

Публикувано: 12 дек 2017 11:04
от slowtraveler
Нашите хлОпели се разхлопваха на около 140х.км... Но както съм споменавал многократно (и за учудване на колегите) до около 200х.км не сме имали някакви съществени проблеми - най-много евентуално биалетки... Да, на Зафирата май сменяхме и предни амортисьори на около 160х.км..

Гаранция

Публикувано: 12 дек 2017 15:07
от Airfan
iovkito написа:Източник Знаеш какво е решението - премиум за 90-100 000лв , там нищо не хлопа и не тропа и след 200к км си абониран за сервизите. И аз съм дал 63к лв за рав4-ката , но много добре знам защо си купувам тойота , просто съм преглътнал някои дребни недомислици.

В дълбока грешка си, но минаваме в дълбок офтопик, така че спирам и само ще следя какво решение е предложено на колегата.

Гаранция

Публикувано: 12 дек 2017 15:39
от BOz
slowtraveler написа:Източник Нашите хлОпели се разхлопваха на около 140х.км... Но както съм споменавал многократно (и за учудване на колегите) до около 200х.км не сме имали някакви съществени проблеми - най-много евентуално биалетки... Да, на Зафирата май сменяхме и предни амортисьори на около 160х.км..

Азз, аз въобще не говоря за разхлопване на някоя износена част, а за такова, което уж не е проблем, ама си хлопа, стил спирачните апарати на Авенсиса. tooth.gif

Гаранция

Публикувано: 12 дек 2017 16:38
от Toyota Fan Forever
Лошото е, че срамът със тракащите спирачни апарати, започна отдавна и при Корола (Е120) и при Авенсис (ZZТ25_)... и по-скоро е свързан с европейското качество на апаратите... и JPP са имали проблем RAV 2-ро поколение, но там с мед да го намажеш - накладките се разхождаха в стремената и ударно обираха хлабината, но само при смяна на посоката на движение и то еднократно (до следващата смяна)... докато тук не е приятно в някой, слънчев, пролетен ден, с ръка върху сваления прозорец, да чуеш дрънченето на апаратите, отразено от близката стена на съседната сграда и да се сетиш за торбата с парите, които си броил... Задължително е да се потърсят гаранционни претенции, но това, което ще монтират не е нито конструктивно променено, нито производствено подобрено... и така до сбогуването с гаранцията.

Гаранция

Публикувано: 12 дек 2017 16:53
от mfandakov
Аз имам две Короли,само на едната хлопат яко и двете са 2006г.
Когато купих втората и се качих на паважа и си казах , да са таковам в простата кратуна за какво ми бе още един таралясник. tooth.gif
И тогава попитах дъщеря си която кара другата и за нула време вече и навъртя 60К само градско :D ,дали чува някакви досадни шумове на паваж.
Отговора бе НЕ,и тогава се запитах защо на едната тропат апаратите ,а на другата всичко е наред.
Но мен вече не ме дразнят защото тропащата кола се кара само като работна,и никой не и обръща внимание. :thumbsup:

Гаранция

Публикувано: 12 дек 2017 17:15
от miso25
mfandakov написа:Източник
И тогава попитах дъщеря си която кара другата,дали чува някакви досадни шумове на паваж.
Отговора бе НЕ.....

Без да се засягаш, но повечето жени няма да разберат въпроса ти камо ли да ти каже, че нещо потропвало....
Само за пример - моята булка един ден ми казва, че и се развалили пръскалките на предния прозорец защото не пръскало. На моя въпрос - а ти сипвала ли си течност за чистачки ме гледаше умно и се смее все едно да ми отговори То и това ли се сипва... :help: w00t.gif