Страница 1 от 2

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 21:12
от mfandakov
След като сме свидетели на трагедията която се разиграва там,и след като американците свалиха сирийския Су-22,а руснаците открито казаха на "краварите" че отсега нататък играта се променя. NATO прихванаха самолета на министъра на отбраната на "рашаните"и сме свидетели на задълбочаващата се криза,смятате ли че фаталната крачка може да бъде направена.Знам че никой няма интерес от такова развитие но все пак....Дали е просто дрънчене на оръжия/американците изстреляха доста "томахавки" много достигнаха целта ,но много се изгубиха или както си мисля че руснаците ги свалиха.Сирия сцена за демонстрации на военно промишлени комплекси ли е ,или началото на ново безумие....Как мислите.

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 21:23
от slowtraveler
Май ще трябва да открием политически раздел :)
Преместих темата в Офтопик, защото тук и е мястото в автомобилен форум...

Според мен последните действия са сръчкване в лактите и демонстрация на сила, в опит на Русия и САЩ да си извоюват по-добри позиции при разпределяне зоните на влияние...
И според мен ще се разберат под масата, въпреки, че за 'публиката' ще се играят сценки...

А Сирия е пример как големите държави могат да жертват хиляди и милиони животи само в свой интерес....
За мен все още не е ясно дали американците решиха да тестват руснаците, или просто си помислиха, че в Сирия ще мине номера на Ирак, Либия, Египет...
След разрива на отношенията с Египет, руснаците останаха с една единствена база в Средиземно море, и съвсем логично американците искаха да ги изтласкат от там...
Също съвсем логично руснаците натиснаха това да не се случи... Общо взето - големите си играят на гърба на трети страни...

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 21:23
от veso_hds
Днес от топлината и слънцето ли е не знам,ама много политика във форума :D
Не се притеснявай,всичко е политика и дрънчене на оръжие,както си написал.Всъщност то никога не е спирало откак съществува човечеството.
П.П.Темата ти май е за друг раздел.

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 21:49
от Kiki
Не се притеснявайте от някакъв световен конфликт, защото на абсолютно всички им е ясно, че четвъртата световна война ще е с лъкове и стрели.
Просто в момента великите сили си чешат интересите и егото.

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 21:50
от mfandakov
Гледам се случват странни неща руснаците дават заем на турците за да си купят от тях С-400 за около 5 милиарда,Същевременно турците отмениха сделката с китайците.До колкото знам софта на С400 е направен да не разпознава руските ракети,натовска страна с руско въоръжение.През това време американците огласиха една сделка с арабите за 100 милиарда и обещаха оръжие на страната която клати глобално света с износа си на екстремизъм ,но понеже имат ресурси и си купиха американците за пореден път. Та и за това нямам притеснение колега veso_hds, но покрай тази демонстрация на техника може и да се обърка нещо ,понеже американците си бяха намерили нов враг но оня откаченият от Пхенян много много не мисли и американците свиха "перките" и се върнаха в играта в Сирия.

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 22:00
от slowtraveler
Това още веднъж потвърждава думите, приписвани на Чърчил - няма вечни приятели, има вечни интереси...
Дали ще стигнат С-400 до Турция - не се знае, защото все още всичко е игра на думи...
От друга страна турците пък се опънаха на СА и почнаха да пращат кораби към Катар (които са били бивша османска територия)... И съвсем почват да обръщат гръб на Европа (немците май се изнасят от базата).
Още дълги години ще наблюдаваме (дано само го наблюдаваме) цирка, който изиграха американците в Ирак... Разбутаха целия регион guns.gif

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 22:16
от veso_hds
slowtraveler написа:Още дълги години ще наблюдаваме (дано само го наблюдаваме) цирка, който изиграха американците в Ирак... Разбутаха целия регион guns.gif

Само там да е.Забравяш Северна Африка,която е още по -близо до Европа.

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 22:22
от slowtraveler
Затова и казах 'регион' - имах предвид целия ред.. :thumbsup:
slowtraveler написа:Източник просто си помислиха, че в Сирия ще мине номера на Ирак, Либия, Египет...

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 22:40
от mfandakov
Много добре знаят и едните и другите че след като разбутат там в онези страни реда,там винаги настъпва хаос понеже познатият ни вид демокрация просто не може да се случи в тези страни.И за това в такива страни винаги има един вид диктатори които трябва да въдворяват ред.Обаче винаги един и или друг диктатор е бил поддържан от големите играчи.Винаги до сега номера минаваше понеже руснаците бяха зле/те и сега не са много добре/но въоръжението го вкараха в ред.В Сирия нещата са малко по различни,много интереси и не може човек да разбере кой с кого е.Руснаците са комбина с Асад,турците,американците,австралийците,руснаците до вчера бяха комбина,турците искат да се маха Асад ,кюрдите досаждат на турците и те ги държат далече от турската граница,обаче другите кюрди в Ирак ги поддържат турците,а едни други кюрди ги поддържат иранците.Бунтовниците са два вида едните са с американците,другите са турците.Идил са другите там са срещу тях са всички по горе изброени.Е какво става кой за какво се "бори".

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 22:58
от slowtraveler
mfandakov написа:Източник И за това в такива страни винаги има един вид диктатори които трябва да въдворяват ред.

Напълно съм съгласен :thumbsup:
Приятел (някои съфорумци са го виждали) е расъл в Ирак... И впечатленията му са за ред, порядък, добра инфраструктура и т.н... А сега???
Имам приятели, които бяха в Сирия по служба - не са се оплаквали от отношение към тях като към чужденци... Спокойно са си излизали из града и всичко е било ОК... А сега??
Пълна бъркотия.. Затова и си мисля, че рано или късно ще започнат (или са започнали) договорките за разпределяне... И в момента, в който се достигне до консенсус (макар и с нежелание от някой от участниците), войната ще свърши набързо...

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 23:43
от Iliyа Damyanov
Революция без пари не става. Ако някой се инересува за какво става въпрос да потърси информация кога е създаден федералня резерв. Кога Троцки е хванат с МНОГО пари на Американско-Канадската и как след .... си е продължил за царска Русия. Има си и материали как американската индустрия в лицето на стоманодобивния консорциум , Форд , ...... решават , че въшката Хитлер е подходяща за техните цели и става това което историята знае.Француците са казали „Ако търсите истината следвайте парите.“ в тоя смисъл нека да видим какво е направил Кенеди за да му се случи случка? Икакво е първото нещо което промени наследника му за да въстанови статуквото. За Арабската пролет (ЗИМА) дори и децата виждат сценарий макар и да не разбират смисъла. Като имам повече време ще пиша. Просто технологично в момента нямам време да умра.

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 22 юни 2017 23:45
от krasengn
mfandakov написа:Източник Е какво става кой за какво се "бори".

Мисля, че големите просто си пробват и продават оръжията. Но Русия вкарват много пари за размера на възможностите си. И струва ми се това ги приближава до следващ фалит след СССР. Може би и това е целта на САЩ.

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 23 юни 2017 07:38
от Kiki
krasengn написа: И струва ми се това ги приближава до следващ фалит след СССР.

Точно и единствено това е целта на САЩ. Видяха, че по друг начин не могат да принудят Путин да клекне и да остави американците да си разигравят коня по целият свят и решиха отнова да принудят Русия да фалира икономически, като СССР. Нали падането на цените на петрола е единствено заради това, да принудят Русия да фалира, което е много трудно, но не невъзможно. Икономическото състояние там, непрекъснато се влошава, заради разхосите за въоръжаване и намаляващите приходи от газ и петрол.
Миналата седмица Полша са отказа от внос на руски газ, уж заради лошото му качество. Европа усилено работи за внос но газ от алтернативни страни, за да изолира доколкото е възможно Русия. И рублата рухва.
Струва ми се, че скоро ще видим Путин в много деликатно положение, не, че той и сеге не е.

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 23 юни 2017 08:24
от Dalt
Моите 5 цента.

Играта е далеч по-сложна от някакво си дрънкане на оръжие.

От една страна имаме Големия Брат. хАмериканците направиха доста грешки в региона под управлението на Барак и сега се опитват да ги поправят. Преди всичко се опитват да действат по добрата стара максима "Дръж войната далеч от границите си" и разпалват конфликти там, където ги е нямало. Това им дава няколко преимущества директно: Държи Раша заета, държи Европа разединена (виж последната точка), развива си ВПК-то, показва мускули където трябва и не на последно място си държат нацията сравнително обединена (пред лицето на ИДИЛ).

От друга страна имаме възраждането на Русия. Какъвто и да го изкарват Вова, под негово управление в Раша имат стабилност, развитие и възраждане. Като се имат предвид и външнополитическите грешки на бай Обама, съвсем нормално е Русия да се възползва от това и да иска да е отново големия №2, а не някакъв производител на суровини, още повече че могат да си го позволят.

Третия играч на тази маса е Турция, която се видя в ролята на регионален лидер и прави опити да настъпва големите под масата. Комбинирано с мераците на Ердоган (нека не забравяме, че под негово управление Турция стана 16-та в света икономика) нищо чудно да видим опит Ердо и компания да се опитат да станат Велика Страна. Какво ще излезе от това не е много ясно, но аркадашите са намесени във всеки един аспект на войната.

Четвъртия играч е Китай. Типично за тази страна никой не афишира какво прави, но съдейки по доста фотографии в Нета, Китай продава бая желязо на всички воюващи в конфликта и извлича икономическа и донякъде политическа изгода, развивайки при това ВПК-то си. Последното им позволява да показват мускули на японци и американци.

Последно сме ние - СЕЩ или Европейския Съюз. За съжаление ние нямаме единна политика, не знаем какво искаме и с кого. В същото време имаме мощно усилие от страна на всички срещу обединена Европа. Едни Съединени Европейски Щати (или както там ще се казваме) излизат директно като №1 в света във всеки един параметър - брутен продукт, наука, армия, популация и прочие. САЩ не могат да допуснат СЕЩ, защото за тях това е загуба на лидерската позиция, респективно много по-сериозно съобразяване и вслушване. Русия не искат СЕЩ, защото автоматично стават суровинен придатък и няма да могат да си развяват коня. Китай не иска СЕЩ, защото ще загуби влиянието си в Африка и Близкия Изток и само ще утвърди позицията си на световна работилница.


Ta, на въпроса: Ще имаме ли ТСВ? Не, няма да имаме. Големите просто си играят играта, дето я играят от толкоз години. Най-вероятият резултат е разделена Сирия и лека гражданска война в Турция. Силно се надявам и Обединена Европа с обща армия, икономика и единна политика.

Сирия -дрънчене на оръжие или WWIII началото?

Публикувано: 23 юни 2017 08:37
от krasengn
Каквото и да си говорим, ясно е че в момента Русия ни е враг. Както и САЩ. Не че ние ги заплашваме, но те си искат от нас подчинение в различни свои си области. Интеграция с ЕС ни е нужна повече от всякога. Военно, политически и финансово. Това ще ни защити и от Турция и от Русия. А САЩ са далече. ЕС няма интерес да ни прецаква. Не го и прави, точно обратното. Трябва повече от нас да го разберат и да работим в тази насока. Ако трябва целия суверенитет да си предадем в ръцете на ЕС пак е по-добре отколкото да паднем в ръцете на Русия или Турция. Още повече, че последните две се обединяват напоследък.