Страница 1 от 2

За тези, които нямат кирилица!

Публикувано: 27 яну 2009 23:43
от Uncle Dido
Причината, поради която пускам темата е, че за улеснението на желаещите има транслатор от латиница на кирилица - както знаем, не всички имат БДС или фонетик.

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Просто си пишете съобщението, с бутона "преведи" го обръщате на кирилица, copy - paste и готово.

Благодаря предварително на всички които го използват, за да четем по-лесно мненията им, за които съм повече от убеден че си заслужават.

Публикувано: 27 яну 2009 23:57
от b_d
Кирилицата във форума не е и няма да бъде задължителна. Въпреки това четено на мнения написани на кирилица е значително по-лесно. Затова ще направя темата "ВАЖНА"

Публикувано: 28 яну 2009 02:44
от Bass_Man
А пък за тези , които нямат но искат БДС или "фонетична" подредба прилагам линк към сайта на Майкрософт с напълно безплатни и съвместими с всички версий на Windows от 2000 насам пакети за инсталация . Както и средства чрез , които можете да си създадете собствена клавиатурна подредба .

http://clients.crossroad.bg/bulgaria/ke ... youts.mspx

За да иснталирате някоя от посочените подредби трябва да свалите единия от файловете "bul_pho.zip" и/или "bul_bds.zip" . след това да го разархивирате и да стартирате файла setup.exe . След това следвайте помощника . След , като инсталацията приключи може да си добавите подредбата от езиковите настройки на вашия Windows .
Например за Windows XP трябва да отидете Start->Control Panel->Regional and Language Options->Languages->Details->Settings->Add и да избере инсталираната подредба . Например фонетиката ще бъде Bulgarian Phonetic .
Клавиатурните подредби работят и под Vista и под 64 битови Windows-и .

Публикувано: 28 яну 2009 09:20
от diver
bad_dog написа:Кирилицата във форума не е и няма да бъде задължителна. Въпреки това четено на мнения написани на кирилица е значително по-лесно. Затова ще направя темата "ВАЖНА"


Именно липсата на цензура прави форума приятен. Всяка забрана дразни, но и напрягането да четеш постове на латиница не е приятно. Затова който има възможност, нека пише на кирилица.

Публикувано: 28 яну 2009 11:35
от Vesko
А не е ли по-лесно като пишеш във форума освен бутон "Прати" да има и бутон "Преведи"?

Публикувано: 28 яну 2009 19:55
от diver
Vesko написа:А не е ли по-лесно като пишеш във форума освен бутон "Прати" да има и бутон "Преведи"?


Мислиш ли, че мърдата дет я мързи да диша, ще си направи труда да натисне още един бутон?!

Публикувано: 28 яну 2009 20:48
от Vesko
Това с COPY/PASTE мислиш че ще се ползва повече ли? А и трябва да помниш линк за да го ползваш като не си си пред собственото ПЦ.

Личо аз ако има бутон "Преведи" бих го ползвал когато нямам кирилица, но да се сетя за линка да пиша в един броузер и да копирам в друг 95% няма да го правя smile.gif

Публикувано: 28 яну 2009 21:10
от El Camino
Vesko написа:Това с COPY/PASTE мислиш че ще се ползва повече ли? А и трябва да помниш линк за да го ползваш като не си си пред собственото ПЦ.

Личо аз ако има бутон "Преведи" бих го ползвал когато нямам кирилица, но да се сетя за линка да пиша в един броузер и да копирам в друг 95% няма да го правя smile.gif


Веско, интересно ли ти е дали някой може да бъде в офтопик дори във форум "офтопик"? wink.gif

Публикувано: 29 яну 2009 08:29
от Vesko
Do kolkoto vijdam ot zaglavieto stava vapros za KIRILICA v topika smile.gif

Публикувано: 02 фев 2009 16:07
от newmiro
ето това е един кирилизатор (на Инжинера), който ползвам от години и на различни компютри. нямал съм проблеми с него, лесно се инсталира, тъй като има описани всички стъпки, и винаги може да се деинсталира от контрол панел. след изтегляне четете файла xp_bul_offln.htm , там са всички инструкции и е описано всичко, по доста интересен и забавен начин:) този кирилизатор няма да се скапе!

Публикувано: 03 фев 2009 00:14
от Bass_Man
Миро не , че нещо но кирилицата на инжинера прави много проблеми !
Основно забивки и сини екрани при XP и много други проблеми при Vista .
Принципно да може да не стане на всяко ПЦ или от всеки път но определено не е безпроблемна !
Линка , който съм дал по-нагоре е абсолютно безпроблемен за всички версий на бозата и си е направен от M$ поради недоразумението стандарт за фонетична подредба .
Съветвам те да махнеш тази на инжинера и да сложиш тази на M$ . Иначе инжинера е пич и нищо чудно нещо да са го наредили с връзки !
Това ти го казвам от личен опит от времето когато бях , като китайче и правех по 10-тина ПЦ-та на ден с инсталацийте ! Общо взето бая зор видяхме докато разберем къде е грижата .
За да не съм голословен :
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=68476
наистина проблема дойде след SP2 .

Публикувано: 03 фев 2009 09:29
от bizkoff
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената, чете се, но не е приятно!

Публикувано: 03 фев 2009 11:25
от newmiro
хмм, странно, от доста време я ползвам тази кирилица и никакви проблеми unsure.gif и на доста други пц-та съм я слагал. на твоя линк освен че има доста факти има и противоречиви мнения, както и доста други линкове за различни кирилизатори, може колегите от там да изберат кой и коя версия да ползват :thumbsup: . явно наистина съществува проблем, с който обаче не съм се сблъсквал до сега :thumbsup:

Публикувано: 04 фев 2009 02:31
от Bass_Man
newmiro написа:хмм, странно, от доста време я ползвам тази кирилица и никакви проблеми unsure.gif и на доста други пц-та съм я слагал. на твоя линк освен че има доста факти има и противоречиви мнения, както и доста други линкове за различни кирилизатори, може колегите от там да изберат кой и коя версия да ползват :thumbsup: . явно наистина съществува проблем, с който обаче не съм се сблъсквал до сега :thumbsup:


Само , че към линка добави и моя опит със страшно много машини за единица време + това , съм ти дал единствения кирилизатор от Microsoft правен някога за БГ и работещ под всички версий на бозата след 2000 .
От това просто повече няма какво да искаш .
Всичко друго е всичко друго и нищо повече !
И да всеки сам решава !

Публикувано: 05 фев 2009 13:29
от newmiro
на твоя линк има всичко и всякакви кирилизатори, от там могат да си избират колегите :thumbsup: успех :thumbsup: