Страница 1 от 1

Проблем с изпускателната система при RAV4 III

Публикувано: 01 ное 2017 15:18
от max8
Здравейте,
Моля за помощ, защото вече се видях в чудо. Имам RAV4 III - 2007 г. D4D, 136 к.с. През лятото на връщане от морето се наложи да влезна в сервиз в Бургас. Колата не вдигаше повече от 120 км и яко свистеше. Оказа се, че катализатора пред голямото гърне се е разпаднал и парчетата са се набили в голямото гърне. Изръчкаха ми остатъка от катализатора и ми смениха голямото гърне. От тогава (повече от 2 месеца) никакъв проблем. От няколко дни почна при достигане на работната температура (само тогава) да пуши яко бял дим отзад. Провериха я за грешки - никакви. DPF също не давал грешни стойности. Трябвало съм да купя нов катализатор и да го поставят, но не дават гаранция, че ще спре да пуши.
Първо не знам дали изобщо има DPF този модел. Чел съм, че няма. В събота и неделя минах 120 км извънградско на около 3000 об. Още на половината път спря да пуши. Докато не се прибрах в Пловдив - пак облаци и отзад колите бягат.
Говорих с колега от форума по телефона - той каза, че ако причината е в премахване на катализатора е щяло още тогава да пуши - преди 2 месеца.
Имате ли някакво мнение за причините за проблема? Вина е JTMBC31V106059177
Предварително благодаря.

Проблем с изпускателната система при RAV4 III

Публикувано: 01 ное 2017 23:26
от donibrasco
FUEL SYSTEM: DCRE: DIESEL COMMON RAIL INJECTION SYSTEM (LOW EMISSION ENGINE)
Колега, имаш дпф. Причината за пушеците най-вероятно се дължи на регенерация на дпф-а, сега като застудява времето се получават повече кондензи. Препоръчвам ти, ако разбира се показанията на дюзи, турбо, датчици за диференциално налягане, налягане в горивната система са в норма и колата върви нормално, да караш така и сама ще се оправи. Успех :thumbsup:

Проблем с изпускателната система при RAV4 III

Публикувано: 03 ное 2017 00:08
от max8
Благодаря ти колега. Колата я кара преди всичко жена ми и се притеснява много. От близо 7 дни постоянно пуши след като загрее. Би трябвало след като я изпънах на по-високи обороти близо 120 км. да си регенерира и да спре. Ама не. Дюзите ги замерваха - идеални били. Дали може да го почистят този ДПФ някъде и да се престане с това обгазяване?

Проблем с изпускателната система при RAV4 III

Публикувано: 03 ное 2017 10:42
от kostadinnm
Щом другите параметри на двигателя са ок, може да отидеш до http://eco-traffic.com/ в Стара Загора например(за тях се сещам, но трябва да има и по Пловдивско някъде). Не съм ги ползвал - от hwbg разбрах за тях.
Всеки случай, ако имаш dpf, би трябвало да е по-близо до двигателя от катализатора и той първи е трябвало да даде фира.

Проблем с изпускателната система при RAV4 III

Публикувано: 03 ное 2017 15:23
от Оги
Виж нивото на антифриза. Ако е понижено значи излиза с белия дим през ауспуха. Ако е о.к.- карай.

Проблем с изпускателната система при RAV4 III

Публикувано: 04 ное 2017 12:59
от max8
Благодаря на всички!
Нивото на антифриза е в нормите. Все още не мога да намеря читави майстори в Пловдив за изпускателните системи. Препоръчайте някой за почистването на ДПФ. В развитие жена ми наля дизел от ОМВ, че свършил авиодизела и замина при майка си. Колата изобщо не пушела. Нещо не ми се вярва да е от дизела - последно налях от авиодизела на Еко и си сложих добавката на Бардал.

Проблем с изпускателната система при RAV4 III

Публикувано: 04 ное 2017 13:54
от donibrasco
Най-вероятно е "продухала".Ако колата върви нормално ,не ви се струва мудна и не светят лампи по таблото, всичко е наред!Карайте си я с хубаво гориво и много не го мислете. :thumbsup:

Проблем с изпускателната система при RAV4 III

Публикувано: 06 ное 2017 12:10
от max8
Като се върне жената ще пробвам колата и ако пак пуши ще търся почистване на DPF.
Благодаря на всички отзовали се.

Проблем с изпускателната система при RAV4 III

Публикувано: 06 ное 2017 14:51
от antyox
Аз също съм в филма и разбрах че ДПФ се чисти с каране. Чистенето в сервиз съм го чувал но ако не става с каране то само рязане го оправя!