Страница 1 от 2

[Чип тунинг] RAV4 XA20 2.0 D4D 116HP 2005 - PowerBox @ DTBG

Публикувано: 23 юли 2014 15:57
от kalata2
Привет ! :whistle:
преди няколко дни за пръв път реших да закача караванката и да отида на язовирче със семейството.Автомобила ми е РАВ 4 Д4Д 2.0 дизел 116к.с. 2005г. а караваната мисля,че е около 700кг.да добавя ,че и в колата бяхме 4 големи души плюс едно дете.не че съм очаквал друго ама тормоз си беше за колицата да дърпа всичко това.Та въпроса ми е има ли смисъл да слагам чип за да вдигна мощността и ще навредя ли на колата си.Моля ако някой с подобен двигател е сложил вече чип да сподели впечатленията си.И ако знаете някой от Варна който може да ми свърши работа прилично с/у разумна сума дайте съвет моля.Чувал съм,че за да сложиш чип първо по колата ти всичко трябва да е ок.При мен единствено ми свети чека и при проверка ми показва клапана за недоизгорели газове или нещо подобно.Отварял съм го и съм го чистил но след известно време пак светва. ermm.gif

Re: поставяне на чип

Публикувано: 23 юли 2014 16:03
от iovkito
Тази кола няма да можеш да я чипнеш. Можеш да и сложиш само powerbox. Всъщност може и вече да чипват Denso-тата , но поне досега не съм чул за такова нещо. По-добре не си пипай колата , така или иначе каравана не се дърпа всеки ден , а само през няколко за цялата година.

Re: поставяне на чип

Публикувано: 24 юли 2014 14:39
от DJANO
iovkito написа:Тази кола няма да можеш да я чипнеш. Можеш да и сложиш само powerbox. Всъщност може и вече да чипват Denso-тата , но поне досега не съм чул за такова нещо. По-добре не си пипай колата , така или иначе каравана не се дърпа всеки ден , а само през няколко за цялата година.


Не знам дали има по-голяма глупост от Power Box-a. Колега с чипната кола и такова натоварване ми се струва, че нещо ще се строши някъде :D

Re: поставяне на чип

Публикувано: 24 юли 2014 15:28
от steich
Те Denso отдавна се чипват. Проблема конкретно при Toyota/Lexus е е производителя не си е продал алгоритъма за смятане на чексумата и от там не може да се правят каквито и да е коректни промени по софтуера.

Re: поставяне на чип

Публикувано: 28 юли 2014 12:30
от Me4oKyX
DJANO - кое по-точно е глупоста на бокса ?!?? Щото аз над 150 000км карах няколко Тойоти с боксове и ни една не е умрела !?? А на умрело магаре квото и да му сложиш, то кон няма да стане - затова се прави диагностика и ако има ресурс - тогава се правят нещата :thumbsup:

Re: поставяне на чип

Публикувано: 10 фев 2015 11:30
от kalata2
http://www.ebay.com/itm/Diesel-Chip-Tun ... 9097775819
ТОВА ДА НЕ БИ ДА Е НЕЩО НОВО.НЯКОЙ АКО Е ПО ЗАПОЗНАТ МОЛЯ ДА СПОДЕЛИ mellow.gif

Re: поставяне на чип

Публикувано: 10 фев 2015 12:02
от Me4oKyX
Старата песен на нов глас .... Нищо ново не са измислили, решението остава едно и също ....

Re: поставяне на чип

Публикувано: 10 фев 2015 20:24
от saszone
Нямам лични впечатления,но със сигурност ще има осезаем ефект ,понеже си с турбина rolleyes.gif Прогнозен резултат от интервенцията може да видиш в нета wink.gif

Re: поставяне на чип

Публикувано: 11 фев 2015 00:44
от Krasi D4D Toyota
saszone написа:Нямам лични впечатления,но със сигурност ще има осезаем ефект ,понеже си с турбина rolleyes.gif Прогнозен резултат от интервенцията може да видиш в нета wink.gif

С една дума хубаво ли е или не да се чипосва d4d wacko.gif

Re: поставяне на чип

Публикувано: 11 фев 2015 08:57
от kalata2

Re: поставяне на чип

Публикувано: 11 фев 2015 11:43
от steich
Никъде не пише, но най-вероятно е с Powerbox.

Re: поставяне на чип

Публикувано: 12 фев 2015 21:27
от Me4oKyX
Digital Tuning работят с боксове Steinbauer - хубави, но нямат настройка никаква, поне за клиента..... чип - йок laugh.gif

P.S. поне с такива работеха преди години .... ако са сменили марката - цената е като за луди ....

Re: поставяне на чип

Публикувано: 13 фев 2015 08:39
от Japanese_fever
Колега, ти не сменя ли турбото преди няколко дена?
Да не би липсата на мощност да е била заради това, че преди около половин година турбото ти е било заминало (въпреки че 75 Nm отгоре, след диг. тунинг хич не са зле)?

Re: [Чип тунинг] RAV4 XA20 2.0 D4D 116HP 2005 - PowerBox @ D

Публикувано: 01 апр 2015 11:04
от rascal
Да попитам,че и мен ме вълнува същия въпрос,колега в крайна сметка сложи ли чип тунинг? И ако да,има ли осезаема разлика?

Re: [Чип тунинг] RAV4 XA20 2.0 D4D 116HP 2005 - PowerBox @ D

Публикувано: 01 апр 2015 15:07
от kalata2
не съм сложил тъй като варианта бил само P.BOX но вдига само с около 14 коня.
не знам дали е така но скоро попаднах на нещо подобно ,че от няколко месеца вече можело да се прави нещо повече по темата но при нас не е навлязло още.