Bulgarian Endurance Championship 2015

Специални проекти и ъпгрейди - AE86. Фотогалерии за фенове, тунинговани модели, рали шампионати, формула

Модератори: zi_zi_top, Akima, slowtraveler, TATI, мехаННика, Georgimitrovich

Barbolov
Мнения: 2
Регистриран: 19 дек 2014 16:45
Репутация: 0

Bulgarian Endurance Championship 2015

Мнениеот Barbolov » 09 мар 2015 12:38

Привет на всички колеги!

Тази година отново ще се проведе BEC - Bulgarian Endurance Championship! Българският шампионат за издръжливост с автомобили на писта идва през 2015 г. с множество подобрения в правилниците и провеждането на самите надпревари. Въвеждат се дисциплините Ендуранс Пол и Ендуранс Спринт.

Както и през изминалите години, шампионатът ще се проведе в две групи - туристически и състезателни автомобили, като всяка от групите се дели на клас до 2000 куб см и над 2000 куб см. Това дава възможност на много любители и ентусиасти да се включат и да усетят тръпката от пистовите състезания.

Още две нови дисциплини ще бъдат част от състезателните уикенди на шампионата. Всяка една от тях ще се провежда независимо от другата, със собствени награждавания, но ще имат и доста общо помежду си. След въвеждането на дисциплината Ендуранс Спринт, която се проведе под формата на открито състезание през миналата година по време на последния старт от шампионата, от тази година дисциплината ще бъде под формата на цял шампионат. Въвежда се и квалификация – Ендуранс Пол.

По този начин, общо 3 дисциплини ще оформят състезателните уикенди на Българския шампионат за издръжливост – Енуранс Пол, Ендуранс Спринт и Ендуранс.

Какво представляват дисциплините?

Ендуранс Пол: 20-минутна сесия, в която за резултат се взима средно аритметичното време между двете най-бързи обиколки, направени по време на сесията. Освен за отделно класиране, времената ще бъдат валидни и за подреждане на стартовата решетка на дисциплините Ендуранс и Ендуранс Спринт.
Такса участие: 50 лв (тренировки в събота + Ендуранс Пол в неделя)

Ендуранс Спринт: Едночасово състезание за издръжливост, с едно задължително спиране в бокса. Особеност е, че участието не е задължително отборно – може да участва и един състезател, самостоятелно.
Такса участие: 100 лв (тренировки в събота, Ендуранс Пол и Ендуранс Спринт в неделя)

Ендуранс: Традиционното състезание за издръжливост, с продължителност 3 часа, включващо отборно участие с един автомобил, много тактика и комбинативност за постигане на най-добри резултати.
Такса участие: 150 лв (тренировки в събота, Ендуранс Пол и Ендуранс в неделя)

Пакетна цена при участие в Ендуранс Спринт и Ендуранс: 200 лв

Ендуранс Пол, макар да е част от състезанието в дисцплините Ендуранс и Ендуранс Спринт под формата на квалификация, представлява и отделна надпревара, напълно независима, с отделно класиране и награждаване, затова е обявена и такса участие за желаещите да се включат само в това състезание.

Освен трите дисциплини, които ще се провеждат в неделните дни и чиито сесии ще бъдат валидни за официалното класиране в надпреварите, ще има възможност и за множество тренировки – съботните дни, по време на състезателните уикенди, са предвидени изцяло за свободни тренировки.

Специалните правилници и повече подробности, можете да намерите на http://www.endurance-bg.com

Въпроси и коментари можете да публикувате на фейсбук страницата https://www.facebook.com/endurancebg

Календар за 2015 г:
1 кръг - Писта Дракон, Калояново - 18-19 април
2 кръг - Писта Долна Митрополия - 20-21 юни
3 кръг - Писта Долна Митрополия - 26-27 септември

-------------
Ако някой има някакви въпроси, нека смело ги задава, ще разяснявам каквото е нужно.
От скоро вече съм "колега" с Тойота и ще се навъртам наоколо. smile.gif

Върни се в “Toyota Мания”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта