Страница 1 от 2

За Tойотите произвеждани в Турция!

Публикувано: 30 мар 2007 13:22
от cody
Пускам тази тема по повод на рамерението ми да си купя нова Corolla...
В момента в който обаче разбрах, че те се произвеждат в Турция .... дадох назад.
Много искам да прочета вашите мнения и коментари по повод на това. Благодаря ви предварително!

Публикувано: 30 мар 2007 13:31
от Xeku
Поне половината от Королите след 1999, които виждаш по улиците са сглобявани в Турция. Определено качеството на самата сглобка не е на нивото на японските, страдат от досадни проблемчета нехарактерни дори за 20-годишни японски Тойоти. Като цяло, обаче колите си ги бива, но ако упорито не искаш турска сглобка, можеш да настояваш за японска (ако моделът, на който си се спрял има такава), но ще чакаш и платиш повече. Не казваш точно каква Корола си търсиш, седаните и Версо-то се правят в Турция, останалите в Англия и Япония.

Публикувано: 30 мар 2007 14:37
от newmiro
моята е турска сглобка и досега не се оплаквам от нищо свързано с това.. може би като чуе някой че е сглобявана там, по някакво убеждение си мисли че е кофти.. бих искал да знам каква е разликата м/у моделите на корола произведени в различните държави, и ако някой е чувал какви оплаквания имат собствениците от турските такива да споделят моля, че да знам какво да очаквам:))

Публикувано: 30 мар 2007 15:31
от Xeku
Чувал съм оплаквания за ненапаснати детайли по купето, влизане на вода в салона и багажника, дрънкане на лошо закрепени интериорни части, некачествен материал на гумените и пластмасовите детайли... Пак повтарям, става дума за дребни, но дразнещи проблемчета, нищо сериозно.

Публикувано: 30 мар 2007 15:40
от newmiro
да, разбира се, едва ли тойота ще позволи на някой завод да им смъкне качеството и имиджа по някакъв начин. за моята кола мога да кажа единствено че след 5-тата година започна да скърца нещо в задната дясна колона(или рамо, или и аз не знам как му виках на това:), ама тия дни ще го изнамеря кво скърца и ще го оправвя:)) иначе съм доволен, нищо извънредно.

П.С. онзи ден ми изгоря първата крушка (на късите светлини, издържа 5 години), изобщо не съм доволен от качеството на моята Е11:)) :РРР

Публикувано: 12 апр 2007 08:59
от sokkon
И аз възнамерявам да купя нова Корола тия дни. От месец проучвам по нета, ходих и тествах няколко модела. Ако говорим за европейските им заводи, най-качествен е този в Турция, а относително най-некачествен, този в Англия. Разбира се, в световен мащаб японската сглобка води класацията. Дано съм бил полезен.

Публикувано: 12 апр 2007 21:20
от fido
Незнам за королата но след 3 служебни авенсиса турска сглобка мнението за тойота ми падна с 30% wacko.gif ...........въпреки че мойто мнение е че 80-90 години са златни на автомобилостроенето и качеството едва ли ще е същото някога

Публикувано: 19 апр 2007 10:22
от Vermax
Объркахте ме тотално и накрая не разбрах има ли Авенсис турска сглобка или не.
Доколкото знам само в Англия правят. Но вие ще кажете в момента предлаганите Авенсиси има ли модели сглабяни в турция?

Иначе имам впечатления от Корола Версо сглабяна в Турция, разскърцаха и се пластмасите в купето на 40000 КМ още.

Относно сглобките мога да кажа че както произвеждат японците, никой друг не може - личен опит.

За Tойотите произвеждани в Турция!

Публикувано: 07 мар 2017 22:43
от Meselov
Авенсис версо колега няма турска зглобка японец сие да знаеш

За Tойотите произвеждани в Турция!

Публикувано: 07 мар 2017 23:18
от slowtraveler
Е можеше да изчакаш месец, та да закръглим 10 години от последното мнение по темата tooth.gif
Май трябва да въведем титлата Почетен археолог punk.gif tooth.gif

За Tойотите произвеждани в Турция!

Публикувано: 08 мар 2017 07:01
от Рошко
slowtraveler написа:Източник Е можеше да изчакаш месец, та да закръглим 10 години от последното мнение по темата tooth.gif
Май трябва да въведем титлата Почетен археолог punk.gif tooth.gif

Не просто почетен археолог, а археолог на десетилетието... Буквално! tooth.gif

За Tойотите произвеждани в Турция!

Публикувано: 08 мар 2017 08:08
от Kiki
Понеже започнаха и без това археологичните разкопки, ще Ви кажа, че със сигурност няма по-модерен завод на Тойота, от този в Турция.
Преди 5 години имах щастието да го посетя в "деня на отворените врати".
Намира се в град Адапазаръ на невероятно огромен терен и е последна дума на техниката.
Влиза се на групи и се разглежда само там, където те заведат, но спокойно мога да каже, че е напълно достатъчно да се видят доста впечатляващи неща, свързани с производството на автомобилите.
То няма какво да не им е добре на колите произведени там, защото всичко се прави от "учени гълъби" - роботи. tongue.gif
Дори ме хвана яд, че Авенсисът ми тогава, не е произведен в там. worthy.gif

За Tойотите произвеждани в Турция!

Публикувано: 08 мар 2017 09:22
от slowtraveler
Колкото и да струи оптимизъм, квалификацията на работниците все пак има значение...
Просто манталитета им е такъв - много голяма дискриминация спрямо чужденци, собствените работници са по-нискоквалифицирани...
Което рано или късно се отразява на качеството..
Преди година бях наел от летището в Истанбул един бус да ни закара до границата с България... Новичък Мерцедес Вито - мирише на нов - на около 15-20х.км... Турско производство...
Подминавайки завода на Мерцедес подхвърлих на турчина - 'браво, ето правите си автомобилите'...
На което той директно каза - 'е да, ама качеството не е като на немските - докато е новичък е ок, но след това турския се разпада'..

Личния опит - Корола Версо даде първия дефект на 200км след излизане от завода :) Незначителен дефект, но все пак - факт...

За Tойотите произвеждани в Турция!

Публикувано: 08 мар 2017 09:37
от e 10
Напълно в духа на археологията, се връщам 30 години назад. През 1988 г. излезе книгата "Към съвършенство във фирменото управление" на Томас Питърс и Робърт Уотърман - младши. В началото се разпространяваше почти като апокриф :D и поради ограничените бройки, по време на семестриални занимания (студент по икономика) един четеше на глас от книгата, останалите слушаха. Заниманията имаха по-скоро информативен характер. Друго не знам дали съм запомнил, но в съзнанието ми се е запечатал момента, в който работник в завод на Тойота върви по улицата и като види паркирана "Тойота", на която примерно огледалото е разместено или чистачките не са застанали правилно, отива и ги намества w00t.gif . Цялата му същност е до толкова свързана с компанията, че съзнанието му отказва да приеме, че е възможно нещо с марката "Тойота" да не е съвършено. Това обяснява нещата относно японската сглобка :whistle: . Наистина роботите са максимално прецизирани, но човешкият фактор (особено ако е по-жълтеникав и не особено ококорен) може да влияе само в положителна насока. Да не забравяме все пак и тези роботи от кого са създадени tooth.gif !

За Tойотите произвеждани в Турция!

Публикувано: 08 мар 2017 09:47
от tora
Не знам колко са квалифицирани турските работници, но поне не са мързеливи като нас. С една група бях на пускане на машина там, и докато нашите умници даваха акъл как да се скъси един вал на ел. мотор с 20мм, ф60, докато се усетим двама техни механици с тръбен ключ и ножовка го резнаха... Скоро четох за завода им на Тойота, пишеше, че е с персонал само 3000 души, което за такова производство си е нищо.