Страница 1 от 2

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 26 юни 2016 15:18
от andrian999999
Не съм влизал във форума доста отдавна, но май не мога да напусна ФОРУМА а се притеснявам да стана ТОЙОТАДЖИЯ , нали не съм тойотаджия , пък и не ги харесам, защото карат най-здравите, най-икономичните ..... автомобили.
Тук попаднах случайно купих си 4х4 кола за зимата, а не бях карал досега 4х4.
И в този форум с запознах с доста хора, който за съжаление не влизат вече, а това е най демократичния форум много харесвам безмислените теми и заяжданици, но вече ги няма Краси..... останаха само споровете колко харчи приус (междудругото забелязвам, че войната се е преместила във фейсбук, което означава че трябва да си направя и ФЕЙСБУК, а се мъча с всички сили да бъда мъж от миналия век, но не става от 15 дни вече съм със умен телефон зарязах нокията). та като всеки семеен мъж на който му е сложен хомота и е развял бялото знаме (поне си го признавам) съм като руснаците при Сталин град то град не е имало, но те не са се предавали и аз така, след редки разправии на масата с жената, кога ще сме нормално семейство и ще имаме семейна кола започнах да гледам обяви като търся бензинова кола да и сложа газова уредба, и както гледам обяви попаднах на една ИЗГОДНА обява, проведох бърз разговор по телефона с колегата РУДОЛФ и купих колата.
На въпрос на Рудолф огледа ли колата, как е мотора му казах: не купих я като кило сирене.
И така сега от 2 месеца нашето семейство има вече 3 коли, но жената не знае, карам си я тайно паркирам си я зад блока, но по далече от входа.
Миналата седмица обаче един приятел ме видя и ме попита дали е моя му казах, че е на Рудолф и ми я е дал да я карам понеже другата трябва да ходи реглаж на предница.
По-нататък ще напиша впечатленията ми от колата.
Лошото е, че ставам ТОЙОТАДЖИЯ, но е по-добре от суБарист. :D

Тojota Mr2 ZZW30

Публикувано: 26 юни 2016 15:51
от slowtraveler
Ъхъ, той Митака ич не би си купил такова нещо, щото не може да събере семейството - не можеш да заблудиш публиката :whistle: guns.gif tooth.gif

Честито :thumbsup:

Тojota Mr2 ZZW30

Публикувано: 26 юни 2016 17:21
от Akima
worthy.gif worthy.gif worthy.gif worthy.gif worthy.gif

Честито! :thumbsup: drunk.gif
Ако те усетят домашните идвай на плаж. :whistle:

andrian999999 написа:Източник лошото е , че ставам ТОЙОТАДЖИЯ но е по добре от суБарист


Някои хора от Тойотаджии се стараем да станем Субаристи.... punk.gif

Тoyota MR2 ZZW30 - Adrian is back...

Публикувано: 26 юни 2016 23:05
от Japanese_fever
Честито Андрианка! :thumbsup:
със здраве да си караш!

има повод за хвалене, но нашия не пропусна и да се оплаче. Липсваше ми хленчещото самоиронизиране на АНдрианката, получава му се. :)
С 2ZZ-GE е предполагам. :)

p.s.
Не е лошо да си субарист, особено, ако караш GT86. wink.gif punk.gif

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 28 юни 2016 18:53
от skydiver
...ще се съглася, ако добавиш
едни от
преди
andrian999999 написа:... най-здравите, най-икономичните ..... автомобили
tooth.gif
Иначе много да те радва колицата, смяташ ли да "залиташ", или ще си я караш стокова :whistle:

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 29 юни 2016 09:52
от ufer
Добре дошъл, отново! Че МР-ите са много малко! :thumbsup:

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 03 юли 2016 01:59
от Win_XP
ufer написа:Източник Добре дошъл, отново! Че МР-ите са много малко! :thumbsup:


Абе не е като да няма, постоянно сме по 3-4-5 :D

Иначе по темата колата е супер, веднага изтърбушвай катализаторите в колектора и яко газ, само си гледай маслото (лагерите се сменят бързо през картера) :D :D

Изображение

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 08 юли 2016 00:53
от andrian999999
колата е някакъв сбирщайн но ме кефи, пъри впечатления не ми работят температурата на водта , лампа на ръчна и още 1-2 неща но не мога да се сетя. температурата ме притеснява като с митко включихме скенер и компютъра си вижда датчика, тоест работи, ходих до Стоян и сменихме таблата но пак не работи. другото което ме дразни е джантите , не знам от какво са 17 ките но офсета им е 37 и при натоварване в завой опират в края на подкалникапочти до калника можеби защото някой глупак е сложил понижаваще пружини билщайн . същите гуми 205/40р17 но при Стоян офсета е 42 и няма проблем . колата е малко слаба сравняние със селиката но много ме кефи, харчеше май доста масло но сега ще видим смених го с 300 В на мотул имаше изпуснал заден дясен амортисьор но стоян ме уреди с две нови каяби , сега чувам отзад в дясно вие лагер, дали се е разбил защото колата е карана с изпуснал амортисор не знам. най важното няма ръжда. не съм я засичал но харчи под 10 градско да не кажа 8,5л/100 много ме кефи в завой, първо леко недозавиване и давам газ до край и леко тръгва цялата да се пързаля. но 1-2 пъти я изпуснах и спрях напряко на пътя, не е като ладата с преден мотор. а и заради твърдите пружини е страшна единствено е малко слаба, гледах 2зз горе долу моторите са еднакви разликата е че при 6500 моя умира а 2зз се взривява , много бих искал да си купя една корола компресор и да метна мотора на мойта ,но сега нямам пари а и 100% няма да го направя макар Рудолфф ще ми помогне колата е със шпер, и докато я гледаше Стоян , Рудолфф така излобя , че един дятка не ме видял и ме удари във вратата , (голяма работа) при неравности малко скърца понеже се усуква, заради дъщерята свалих гюрука и когато минем през неравности колата така се усуква ,че се притеснявам да не се спраска джама, направо не мога да повярвам как този хардтоп вкоравява купето. другото дразнещо е , че някой е сложил къс "спортен" скоростен лост и е по тежък за превключване. общо взето колата много ме кефи ще я намажа отдолу да не ру=ъждясва и ще я карам доста.
ако беше 200-220 к.с. щеше да е адът за всички други коли по завоите.

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 08 юли 2016 18:33
от Japanese_fever
Наблюдавай си редовно маслото (на всеки 1000 км), за да не ти пада под минимума, ако много го гори. Може да се наложи някой да ти направи интервенцията на буталата и да смените сигментите. мехаННика от форума прави тази операция.

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 08 юли 2016 21:14
от Win_XP
Най-добре гледай да не го оставяш да пада под средата :)

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 09 юли 2016 15:55
от loser
Явно са много сполучливи тея двигатели.

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 11 юли 2016 08:34
от ufer
Ако гори много масло - първо се мери компресия и после се тръгва по каналния ред... :thumbsup:

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 12 юли 2016 13:17
от Akima
Japanese_fever написа:Източник Наблюдавай си редовно маслото (на всеки 1000 км), за да не ти пада под минимума, ако много го гори. Може да се наложи някой да ти направи интервенцията на буталата и да смените сигментите. мехаННика от форума прави тази операция.


Стига кълна хората, Jap... :) tongue.gif

Шегата настрана:
Преди да пращате фиатаджията да разхвърля мотора е хубаво да знаете, че при MR2 W30 e с модификация 1.8 1ZZ-FED VVTi и по памет картерът/sump-ът остава същия - по-компактен дизайн.
Дори и след сервизна кампания за сегменти/бутала обемът остава същия.
Проблемът на малкият обем масло е, че прегрява/прегаря - не успява да се охлади достатъчно.

10/2000 TOYOTA MR2 (ZZW30L-AKMQHW)
EUR CVT LHD 1ZZFE MTM 5F


Изображение

Андриан,
наливай си масло с "дамаджаната", погледни щеката за зелена точка и моля те пиши на разбираем български език с правилната пунктуация - много трудно ти се разбира... :thumbsup:

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 13 юли 2016 06:05
от Japanese_fever
Проблема с охлаждането (ако има такъв) е по-скоро, защото радиатора е отпред, а двигателя отзад, отколкото заради по-малкоъо количество масло.

Тoyota MR2 ZZW30 - Andrian is back...

Публикувано: 13 юли 2016 08:33
от ufer
Това наистина си е проблем при МР-ите, затова има и допълнителен вентилатор отстрани на задния калник. Видях, че англичаните имат едни допълнителни аксесоари - 2 дифузора (виждал съм и един), които се монтират около задното стъкло и капака на мотора. Стават като малки Формули и вероятно имат хубав ефект... Ако намеря снимката, ще я кача!