Страница 1 от 1

Три въпроса за Prius 3

Публикувано: 29 яну 2018 19:48
от momchil
Спрял съм се на Приус 3 и след изчетеното по форума остана да си изясня:

1. При твърде ограничените предложения - има ли смисъл да се търси фейслифт и защо?
2. Доколкото разбирам модела няма характерни слабости, но все пак проблем ли е да се ремонтира извън официалните сервизи на марката?
3. Има ли някого, към когото мога да се обърна за съдействие когато си харесам конкретен автомобил - такъв, който познава модела и може да забележи проблем извън общите?

Благодаря за отделеното време,
Момчил

Три въпроса за Prius 3

Публикувано: 29 яну 2018 22:58
от strahomen1
Ако не се лъжа най-основните разлики при фейса са основно стопове и предна броня!Има повече възможности мултимедията,мисля,че можеше да си пуснеш музика през Блутуут!Но като задвижване,окачване,вътрешно пространство и т.н.,няма разлики или поне не фрапиращи.Разликата е и във годината на производство естествено,ако е решаващо за теб.Търси екземпляр по възможност със история или поне преди покупката се свържи със някой във Тойота и да ти проверят по рамата какво има сменяно по колата докато е водена на отчет!Имай впредвид,че батерията кара около 250к км преди да почнат се предават по някоя клетка,но и това е поправимо вече.Мой съвет-по-добре на малко повече км и редовно карана кола,отколкото седяла дълго време по автокъщите или някъде другаде!Батериите не обичат да си седят без да се зареждат-разреждат!
Никакъв проблем да се отремонтирва извън официалните сервизи,стига да попаднеш на механик,който знае какво прави!
А дали някой,ще дойде да огледа колата и да ти каже Купувай или Не,се съмнявам!Прекалено заети са хората които наистина можеш да послушаш спокойно!
Предполагам,че ще се включат и други колеги и като посъбереш мнения се хвърляй в дълбокото!! :thumbsup:
Успех със търсенето!!!

p.s.Има една обява на един сив,мисля,че беше в Пловдивска автокъща!Седи от повече от година!Бягай от такива бройки!

Три въпроса за Prius 3

Публикувано: 30 яну 2018 07:19
от momchil
strahomen1 написа:Източник p.s.Има една обява на един сив,мисля,че беше в Пловдивска автокъща!Седи от повече от година!Бягай от такива бройки!


Точно такъв тип помощ ми е от полза - да не се разкарвам из цяла България, за да видя поредния "челосан мореняк", който "заслужава да се види", разбира се, не очаквам никой да носи отговорност за моя избор :)

Три въпроса за Prius 3

Публикувано: 31 яну 2018 08:12
от AlexPP
При фейслифтовите изглежда, че са оправили горенето на масло - масов проблем за колите от 2009-2011-та година според carcomplaints.com и priuschat.com

Бръкни в ауспуха и то ще си проличи дали гори много масло.

Три въпроса за Prius 3

Публикувано: 08 фев 2018 20:55
от IRISH
Аз съм с 3-ка от 2009. Докарах си я от Холандия преди 2 години, защото не вярвам на тукашните търгаши. По добре да си я купиш отвън и да е на 200к , отколкото тук на 90к, защото навън такива бройки трудно се намират. Моята е с мултимедия и блутут и самопаркиране и т.н. разликата на фейслифта е че на мултимедията можеш да си вадиш Енерджи монитора и има дневни светлини оригинално. Може и да има и други , но поне като разглеждах не видях да има други разлики. Успех с купуването, но моят съвет е да разгледаш колите в Германия.