Към модераторите:-Защо бе преместена темата ми?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
doktor_paunov
Мнения: 33
Регистриран на: 26 Апр 2009 22:39

Към модераторите:-Защо бе преместена темата ми?

Мнение от doktor_paunov » 30 Дек 2015 23:53

Макар че съм сигурен че тази моя декларация, ще бъде изтрита или преместена от модераторите в девета глуха за броени минути или часове,все пак не мога да скрия огорчението си от безцаремонното преместване на темата ми в категория, където де факто бе погребана !
Тези които още не вярват в могъществото на корпорациите,може да видят къде е забутана неудобната за Тойота Русе тема,тъй като в един момент тя стана нелицеприятна за тях,и вероятно по тяхна молба,дискусията беше де факто ликвидирана!
Тази тема:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=26&t=30172
която започна като технически въпрос,в един момент започна да разкрива некоректните действия на горепосочения дилър, и тогава някой от модераторите (вероятно по настояване на дилъра),тихомълком е забутал темата от оживената категория „Технически въпроси” където имаше сериозен интерес към нея, в рядко посещаваната категория ‘’ Интериор и екстериор’’!?
Пределно ми е ясно ,че каквото и да правя,устата ми ще бъде запушена като на всеки един средностатистически гражданин в България,и не ми остава нищо друго,освен да пия една студена вода...но исках да им го рекна на модераторите:
-Тук в този форум освен технически и други въпроси,трябва да се споделя горчивия опит от „коректното” обслужване на търговците и дилърите на Тойота в България,иначе ще има още много колеги опарени като мен,и вината за това ще носите и вие модераторите!

Аватар
Akima
Мнения: 7100
Регистриран на: 09 Юни 2009 17:28
Местоположение: Варна
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 29 пъти
Получена  благодарност: 55 пъти

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от Akima » 31 Дек 2015 00:18

Колега,
има тема за връзка с екипа - явно правилата не важат за Вас - много се извинявам.

Темата Ви е за въздуховод - част от колата - раздел за това има.

Претенции към дилъри има колкото искате - аз също имам такива ,но като малък са ме учили да не сипя обвинения,обиди и да не клеветя без доказателства.

Има и раздел за некоректно отношение - явно и той е на неудобно място - извинете отново.

Задайте си следните въпроси:

Прочетохте ли правилата?
Считате ли се за повече от останалите и необходим ли ви е друг раздел - личен?
С какво сте допринесли тук?
Какви са претенциите ви?
Грижа ли ви е за останалите?

Аз не смятам да комуникирам повече с вас - "разтвора" при мен се насити.

Успех с епопеята и одисеята да "лъснете" кола за продажба - интересно ми е каква е вината на екипа,моята вина и вината на останалите колеги,че Вие не желаете да сте част от социума...

В държава,в която мрънкането и оплакването са национален спорт аз лично предпочитам да съм "инвалид".

Желая ви искрено да си продадете колата.Успех.

Извинете,че ви оправих снимките и линковете да се виждат и от останалите.
Извенете,че изразих мнение в темата ви.
Извинете,че си свърших работата.

Интересно ми е,ако точно 5 души от този форум решат да не пишат за 6 месеца какво ще стане.

Весели празници на останалите колеги.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

kras4o
Мнения: 16
Регистриран на: 12 Юли 2014 06:06

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от kras4o » 31 Дек 2015 01:49

Докторе, не знам за какво е мрънканьето, при положение че има няколко отговора след последния ти пост и всички тръпнем в очакване да провериш и да кажеш дали маркуча е от твойта кола, че да не стане после оле-мале пообърках се малко!
И ако се потвърди шмекерията (което така излежда за момента) направо да се прибави не към "Общи технически въпроси" ами към "Черен списък на некоректни търговци и сервизи"

После, има търсачка има и " Виж новите мнения", така че темата е видима отвсякъде.


Аз лично следя развитието й.

П.С. Вземете си пийте ракиите, бийте си жените да ви пускат ppp.gif и не си го изкарвайте по форумите !
лека

мехаННика
Мнения: 1688
Регистриран на: 28 Юли 2008 11:17
Местоположение: София
Получена  благодарност: 17 пъти

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от мехаННика » 31 Дек 2015 12:11

Имам ли право след такива квалификации да не съм толкова "moderate", тоест спокоен, умерен? Виждал съм няколко коли карани в Русе и околността, бяха покрити с някакъв странен на цвят прах, не знам какъв. Хрумвало ли е на г-н доктора че специфичното оцветяване може да е вследствие от нещо характерно в района където се движи колата? Има ли някакъв проблем за експлоатацията на автомобила, освен душевния мир на г-н доктора? Възможно ли е г-н доктора, толкова загрижен за бляскавия вид на точно този маркуч, да е напръскал с нещо преди което да затруднява измиването сега? Претенции към дилъри има наистина много, част от тях основателни, част от тях безумни. Тази преценете как да я определите.

Аватар
doktor_paunov
Мнения: 33
Регистриран на: 26 Апр 2009 22:39

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от doktor_paunov » 31 Дек 2015 12:27

Извинявам се за обидите към екипа на форума!
Реагирах много емоцинално снощи когато открих,че темата ми е преместена,за което пак се извинявам,но и вашата реакция също не е лишена от емоции колега Akima.
Да,вие сте прави на 90 %.Темата вероятно е за подфорумът в който сте я преместили,но ме подразни много факта,че тя стоя във категория „Технически въпроси” цяла седмица,и после в момента в който излязоха наяве,неприятни за дилъра факти,много бързо бе преместена там където и е мястото.Освен това съм сигурен,че ако се напънете малко,на доста теми които в момента са в тази категория,можете да им намерите място другаде и то с основание.
Освен това,защо казвате че няма доказателства,след като по-големи доказателства от поместения снимков материал,няма как да бъдат предоставени тук (нали не очаквате да поместя във форума съдебна експертиза от вещо лице).Освен това твърденията примерно, че този нагар може да се получи от измиване на двигателя са несъстоятелни,а пък евентуален теч на антифриз на моята кола,няма как да си проличи единствено и само по въздуховода на въздушния филтър, а и теч НЯМА.

Изображение
Намеците че въздуховода може все пак да е от моята кола,засега не мога да опровергая на 100%,защото външно не си личи никакъв номер,а не е много лесно за един доктор (особено без подходящи инструменти),да свали този въздуховод.Още повече че веднъж свален от двигателя и добре почистен,всеки може да оспори че е бил монтиран на моята кола и въобще че е имало подобен нагар.Във всеки случай,не мога да приема твърденията на служитела на Тойота Русе,че това било нормално оцветяване!
На колегата "Механника" ще кажа,че не съм пръскал с никакъв препарат въздуховода,и въобще както си пише и в темата,колата е сервизирана и ремонтирана единствено и само в сервиза на Тойота Русе.
А по въпроса за темата и търсачката,колега kras4o , разликата е че дори и с търсачка,мненията и посещенията във категория „Интериор и ектериор” са 85 пъти по-малко отколкото в категория „Технически въпроси”.
И накрая,съжалявам но съм пълен трезвеник и ракия не пия!Няма как да си набия жената,защото не посягам на жени,а и съм разведен!Така че какво друго ми остава,освен да си го „искарам” по форумите? biggrin.gif
Весели празници на всички!

Аватар
zi_zi_top
Мнения: 4201
Регистриран на: 09 Май 2008 22:57
Местоположение: София
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 11 пъти

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от zi_zi_top » 31 Дек 2015 16:21

Колега Паунов, лично на мен не ми е известна каквато и да била връзка на екипа на този форум с Представителството на Тойота или официалните дилъри и техните сервизи. Никога не е имало опит за такова въздействие и сме се водили единствено от подбудите, с които всеки човек започва седмичното почистване в офиса или у дома (за щастие при мен сестрите и санитарките са модератори в болницата wink.gif ).
Аз лично бих пуснал такава тема в "Интериор/Екстериор", а при подобно развитие бих я преместил в раздела "Сервизи и магазини", където има тема за оплаквания и негативни мнения за сервизи, включително и официалните.

Моето мнение за проблема Ви е, че има 2 възможности:
1. Некоректно отношение и неправомерна подмяна в сервиза - на практика недоказуемо.
2. Започнал теч на антифриз и налеп от изпаренията, което може да е първи симптом за установяване на проблема.

Лично моята практика е когато си получавам автомобила от сервиза, дори за смяна на масло, да си огледам целия ДВГ отсек. В случай, че видя следи от току що извършени действия веднага ще повдигна въпроса и ще им търся сметка. Така постъпват много малко хора за съжаление.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

мехаННика
Мнения: 1688
Регистриран на: 28 Юли 2008 11:17
Местоположение: София
Получена  благодарност: 17 пъти

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от мехаННика » 31 Дек 2015 16:37

doktor_paunov написа:ако се напънете малко
Напъването е в името на някаква кауза или някаква изгода, в случая не виждам нито едно от двете
doktor_paunov написа:този нагар
Нагар-нещо което се получава след горене на друго нещо.
doktor_paunov написа: за дилъра факти
doktor_paunov написа:доказателства
Дотук само един въздуховод с по странен цвят и една снимка, какви неприятни факти, какви доказателства?
zi_zi_top написа: неправомерна подмяна в сервиза
Ако пък има някой който да смени един здрав маркуч с друг само заради цвета му, то това образува опасна тенденция.. И весели празници на всички drunk.gif

Аватар
zi_zi_top
Мнения: 4201
Регистриран на: 09 Май 2008 22:57
Местоположение: София
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 11 пъти

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от zi_zi_top » 31 Дек 2015 18:01

И на мен ми се вижда странно и невероятно, но житейският ми опит ме кара да не изключвам никоя възможност. wink.gif
На този ДВГ водната помпа е консуматив и има вероятност изпаряващият се от там антифриз да е причина за налепа.

Весело посрещане на Новата 2016! drunk.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

мехаННика
Мнения: 1688
Регистриран на: 28 Юли 2008 11:17
Местоположение: София
Получена  благодарност: 17 пъти

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от мехаННика » 31 Дек 2015 18:15

Водната помпа се намира в другия край на двигателния отсек. НЯМА начин това да е от антифриз.

memorex

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от memorex » 31 Дек 2015 18:34

Намен ли само ми се вижда че това странно зацапване е от горната страна на маркуча само.Паунов така ли е колега?

Аватар
doktor_paunov
Мнения: 33
Регистриран на: 26 Апр 2009 22:39

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от doktor_paunov » 31 Дек 2015 19:24

Първо към колегата zi_zi_top,ако има връзка между екипа на този форум и дилърите на Тойота,нали знаете че това е недоказуемо! biggrin.gif Това е шега разбира се,и аз ви вярвам,но допускам че е имало оплакване срещу моята тема което де е било повод за преместването й.

Второ-ако няма никакви доказателства,да... нямаше да упорствам,но при условие че има монтирана доста изхабена част,с явно несъответствие, между нея и останалите компоненти на предницата,които изглеждат като нови,и като виждаме, че това е документирано на снимки,и като се има в предвид че колата е обслужвана единствено в сервиза на Тойота Русе,всички тези обстоятелства не доказват ли с много голяма вероятност,нейната подмяна точно в този сервиз?

Трето-ако има теч на антифриз,и да речем че още не съм го установил...!?,откъде трябва да е той,че да се образува налеп открай до край, единствено и само по въздуховода на въздушния филтър?Над въздуховода е само капака,а в самия въздуховод има въздух,а не антифриз!

И четвърто-ако установите проблем когато получавате колата си,как ще докажете че този проблем не е съществувал още преди когато колата да е била оставена за обслужване? biggrin.gif И такъв проблем имах с Тойота Русе,когато ми върнаха колата от боядисване с повече драскотини отпреди ремонта и на 2000 км.повече, но за него не мога да споря,защото действително нямах доказателства. Повече информация тук: http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=30&t=29118.

А на Мemorex-не,колега,налепа е равномерен по целия въздуховод,и единствено и само върху него:


Изображение

Аватар
Kiki
Мнения: 8211
Регистриран на: 05 Фев 2008 21:24
Местоположение: София
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от Kiki » 31 Дек 2015 20:22

Сигурен съм, че ако това съединение се свали от колата и първо се измие с четка и сапун и след това се импрегнира с препарат за гумени уплътнения, ще стане чисто ново.
Весел празник на всички и от мен! drunk.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
doktor_paunov
Мнения: 33
Регистриран на: 26 Апр 2009 22:39

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от doktor_paunov » 01 Яну 2016 10:11

Kiki написа:Сигурен съм, че ако това съединение се свали от колата и първо се измие с четка и сапун и след това се импрегнира с препарат за гумени уплътнения, ще стане чисто ново.
Весел празник на всички и от мен! drunk.gif
Така е колега.Цветът на този въздуховод,няма чак толкова голямо значение,и може спокойно да се почисти или смени ако е скъсан макар и за моя сметка...

Тук проблемът е че в сервиза на Тойота Русе,си позволяват съвзем безцаремонно да вземат компоненти от моята кола,и да ги заменят със стари и износени такива!Със същия успех мога да подозирам че са подменили и някой датчик,защото откакто колата бе на последното периодично обслужване(вече извън гаранционно,когато предполагам че са ме оборудвали с този износен и оцветен с ръждив налеп въздуховод),разхода на гориво се повиши с 1,5 литра на 100 км.!!!

По тази логика,не можете да сте сигурни че след като колата ви е била примерно за ремонта на динамото,когато си я получите след ремонта,дали не е със подменена ламбда сонда или с износена водна помпа!

Аватар
martod
Мнения: 1501
Регистриран на: 15 Ное 2008 17:49
Местоположение: Пловдив, което си е пак в страната на абсурдите .

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от martod » 01 Яну 2016 11:01

doktor_paunov написа: Тук проблемът е че в сервиза на Тойота Русе,си позволяват съвзем безцаремонно да вземат компоненти от моята кола,и да ги заменят със стари и износени такива!Със същия успех мога да подозирам че са подменили и някой датчик,защото откакто колата бе на последното периодично обслужване(вече извън гаранционно,когато предполагам че са ме оборудвали с този износен и оцветен с ръждив налеп въздуховод),разхода на гориво се повиши с 1,5 литра на 100 км.!!!
И сега какво се оказа, че нито ти си я пуснал темата в правилния раздел (технически), нито модовете са я сложили където трябва, а са я ръгнали в (Интериор и екстериор) . laugh.gif
Ей тука при модераторите си и е най правилното място, biggrin.gif вместо да посрещате новата година, да си карате тойотите и да си "биете жените", гледам бая сте се потрудили над темата . tooth.gif

Иначе мен ако питаш, ама ти не ме питаш, smile.gif но ще ти отговоря, може да се окаже, че си напълно прав, като гледам какво си написал в горния цитат .
Той маркуча, че може да се почисти- може, ама щом си сигурен, че не е бил на твоята кола преди това и щом е променила и разхода, аз залагам на това, че маркуча са ти го сменили в комплект с капака на въздушния филтър и дебитомера .
Сега, сигурно някой техен човек с нововнесена наводнявана тойота от европата, се радва и на по нисък разход .
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

мехаННика
Мнения: 1688
Регистриран на: 28 Юли 2008 11:17
Местоположение: София
Получена  благодарност: 17 пъти

Re: Модераторите:Квестори или раболепни слуги на дилърите?

Мнение от мехаННика » 01 Яну 2016 15:21

Абе не те знам доктор ли си, детектив ли си, вземи си намери жена или за по евтино се научи да пийваш вместо да пълниш форума с голи параноични твърдения. Сега пък и датчик, някой мисли ли как се изменя разхода на гориво с промяна в температурите от +30 до -10 ? Не усещаш ли че ти палят фитилите и ти гледат сеира?

Заключено

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 57 госта