Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ???

Модератори: zi_zi_top, Akima, slowtraveler, TATI, мехаННика, Georgimitrovich, miLen4o

plamenemu
Мнения: 3
Регистриран: 19 окт 2017 10:09
Репутация: 0
Местоположение: София

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ???

Мнениеот plamenemu » 20 окт 2017 15:49

Не се доверявайте на автокъща "Маверик" в Горубляне,намира се на "Самоковско шосе" номер 1 в София !!! Имах неприятности там. Бяхме се уговорили със собственика, че ще закарам, харесания от мен автомобил в сервиз по мое желание, за диагностика и преглед. Той си съгласи. В деня, в който трябваше да се видим, каза че колата ( беше регистрирана в България), нямала преглед. И от тук се започнаха лъжи, толкова плитки и глупави, че и малко дете не би се вързало! Колата била на негов приятел-аптекар. Жената на аптекаря паднала и си счупила таза. Нямало как да остави жена си и да се занимава с прегледи и т.н. Можех да попитам за пътна помощ, но нямаше смисъл! Толкова нелепи лъжи не бях чувал! Провокирах въпросния търговец, като му казах, че такива митове и легенди всички сме чували, а той ядосан ми каза да изчезвам и че колата не се продава за мен. Беше Тойота Авенсис 2.0, бензин 7800лв. Вие си правете изводите! Никога в автокъща "Маверик"!!!

Потребителски аватар
slowtraveler
Мнения: 13520
Регистриран: 28 май 2006 21:44
Репутация: 457
Местоположение: Варна

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот slowtraveler » 21 окт 2017 09:21

Доста объркано първо мнение....
Ако във форума има представители или познати, работещи в автокъщата - ще се радвам да се чуе и отсрещната страна...
Без да се знаят реалните факти е трудно да се прецени кое е лъжа и кое е истина :whistle:

Ако ти кажа, че съвсем скоро ще се продава автомобил 2008г на 16х.км ще повярваш ли? И то типично градски автомобил - А-класа. Лъжа ли те или е превъртян километраж?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

plamenemu
Мнения: 3
Регистриран: 19 окт 2017 10:09
Репутация: 0
Местоположение: София

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот plamenemu » 21 окт 2017 11:04

Здравейте, slowtreveler !
Не виждам кое е толкова "доста объркано първо мнение"? Заради естеството на работата ми, се налага да записвам телефонните си разговори и поради тая причина имам записан такъв с въпросната автокъща "Маверик". Ако искате, ще Ви го изпратя по имейл. Всичко, което ще чуете съм описал в предния си пост. Опитвам се да предпазя всички клиенти на въпросната автокъща и смятам, че крайно време е манталитета на българина да се промени!!! Прочетете още веднъж предния ми пост! Не обичам хейтърите, но не харесвам и хората, за които думите "чест" и "достойнство" нямат никакво значение (визирам въпросния търговец и нямам нищо лично към Вас)! Имах два-три разговора с този "търговец" (кавичките не са случайни) и той ме убеждаваше, че няма никакъв проблем, ако искам да закарам колата, която съм избрал да купувам, в сервиз по мой избор. След това се отметна по най-глупавия начин, прочетете отново предния ми пост, за да не се повтарям. Призовавам всички хора, които имат моя или подобен случай, да го споделят в интернет пространството! Така ще се подобри качеството на обслужване и нелоялните и некоректни търговци ще отпаднат!!! Смятам, че форумите са точно за това! Освен човек да споделя мнения, въпроси и впечатления от любимите марки коли, също и да се предпазваме взаимно от некоректни търговци!

П.П.Към края на предния си пост съм объркал името на автокъщата. Казва се "Маверик".
Благодаря за създаването на прекрасния форум!

Потребителски аватар
slowtraveler
Мнения: 13520
Регистриран: 28 май 2006 21:44
Репутация: 457
Местоположение: Варна

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот slowtraveler » 21 окт 2017 16:58

Колега, напълно съм съгласен, че некоректните търговци трябва да бъдат обявявани 'на дъската на позора' за да се предпазят колеги...
Под объркано първо мнение имах предвид, че поне аз си направих следните изводи от него:
Автокъщата ви е обещала преглед в избран от Вас сервиз, но колата не е имала преглед. Възможно ли е автоджамбазина да не е бил обърнал внимание - ами възможно е според мен - и той вижда, че колата е регистрирана и т.н....
Дали е вярно, че собственикът на автомобила наистина не е имал време да минава преглед, или причината за липсата на преглед е друга - няма как да знаем.. На Ваше място не бих спестил запитването за пътна помощ до сервиза... Или директното преминаване на ТО (то май ще е по-евтино :) )...
Това, че Ви е отпратил и е решил да не се занимава с Вас също може да има други причини...
Дали може да е некоректен търговец - ами може.
Но съгласете се, че и вие бихте били предпазливи към крайни изводи и формиране на крайни мнения само на базата на непознат във форума, току-що регистриран колега...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

plamenemu
Мнения: 3
Регистриран: 19 окт 2017 10:09
Репутация: 0
Местоположение: София

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот plamenemu » 21 окт 2017 17:51

Здравейте отново, slowtraveler!
Ще се опитам да обясня това, което не сте разбрал точно. Да допуснем, че автоджамбазина наистина е пропуснал, че колата няма преглед. Дразнещото в случая е, че толкова нелепо лъже и така си личи, че и малко дете не би се хванало!!! :) Как Ви се струва това:
На първи разговор, БЕЗ ДА ГО ПИТАМ започва да ми обяснява, че колата е на АПТЕКАР! Премълчавам, защото, ок...човека е аптекар :) После в деня на срещата ни той (търговеца) имаше достатъчно време, да ми се обади и да каже, че е пропуснал, че въпросната кола нямала преглед. Ще кажете пропуснал е просто? Ами добре, пропуснал е :) Реших да проверя дали остава уговорката ни (това с думата "аптекар" преобърна всичко в мен и усетих, че ме будалка, ама си викам ..."Е! Търговски трик. Щом ми позволява да закарам колата в сервиз и да си ѝ направя диагностика и всичко нужно, ще изтърпя дребни търговски номера!"). А как пък се сети изведнъж, че колата няма преглед един час преди срещата ни, когато звъннах, а не се е сетил по-рано?! Ако бях тръгнал без да се обадя, щях да си изгубя целия ден, защото живея далеч от мястото. И как изведнъж сюжета стана толкова заплетен, че и в индийските и турските сериали най-вероятно няма такава драма: Жената на аптекаря паднала, счупила си таза... и т.н. Целта е да дойде някой клиент, на който въпросния автомобил ще се пробута директно, без да пускат колата извън автокъща "Маверик", за да не се разбере, че има проблем по нея и най-вероятно в мотора, защото външния вид беше безупречен! А в това съм убеден от нелепостите, които изслушах :)
Уважаеми, slowtraveler, нищо лично! Отделих от времето си да пиша за това, защото сметнах за необходимо, щом Вие не сте ме разбрали, явно и други няма да могат. Надявам се всичко вече да е изяснено и ако Вие самия попаднете в автокъща "Маверик" или Ваш близък, бъдете подготвен за красив сценарий, от който може да Ви потекат сълзи и да загубите душевното си равновесие :) Най-фрапантния случай, който съм чувал ( има го в интернет във формата на видео, но не става въпрос за автокъща "Маверик") е, че джамбазина обяснява на свои клиенти как колата е купена от чужбина, от жена-инвалид. Колата не била карана, била паркирана в гараж. Толкова много време не била карана, че изникнало дърво пред гаража и се наложило да го режат, за да изкарат колата! ЙЕЕССС! Надявам се да сте се позабавлявали! :) Но мили, хора! Колкото и да е забавно има такива, които се връзват на сълзливи истории и джамбазите вилнеят, за сметка на обикновения и честен български народ!
Предполагам, че след всичко, което изписах вече е ясно! Внимавайте с автокъща "Маверик"!!! Там не са търговци, а сценаристи на турски и индийски сериали!
П.П. Иначе съм съгласен, че трябва да внимавате с новите във форума! Е! Вече може да сте спокойни с мен! Просто един българин, който не обича поговорката "Склонена главица, сабя не я сече"! Не пия чаша студена вода, когато някой се отнесе некоректно към мен ( през цялото време визирам търговеца), а напротив! Смятам, че на това трябва да се даде гласност, докато не е станало късно и случаите от автокъща "Маверик" не станат достойни за "Господари на ефира", където често излъчват редица измамени хора!
Сега отивам в другите раздели да попрочета нещичко, че искам да си купя Тойота Авенсис-бензин, 2.0, пък не мога да си намеря свястна! Бай :)

Потребителски аватар
slowtraveler
Мнения: 13520
Регистриран: 28 май 2006 21:44
Репутация: 457
Местоположение: Варна

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот slowtraveler » 21 окт 2017 18:11

Благодаря за разяснението... Несъмнено в сферата има МНОГО мошеници... Но относно конкретните обяснения - имало е много различни варианти :) Познат мошеник продаваше автомобили с очилата на баба си 'от една баба я купихме - яяя виж и очилата си е забравила вътре - ще и ги върна като ходя пак в Германия' (за да мине номера и при следващия автомобил :) )...
Но както казах - понякога истинските истории са по-удивителни от измислиците...
Купувал съм автомобил втора ръка на 10х.км/4г. На 16х.км/6г. На около 20х.км /3г... В момента единият домашен автомобил е на около 55х.км/9г (същият този, който го купих на около 20х.км/3г).... И последните години с него се въртят между 200 и 1200км (второто - като го дам на приятел да отиде до София :) )...
И в момента се продава автомобил на 9г/16х.км....
https://www.olx.bg/ad/mertsedes-a150-16 ... 4b2876a59d
Всичките абсолютно реални километри. Автомобили без аварии (различни от обичайните градски драскотини)...
Ако тръгна като търговец да обяснявам, че автомобила е на 9г/16х.км, и никога не е излизал извън Варна, дали би повярвал, или би помислил, че е градска легенда?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Потребителски аватар
sstefan
Мнения: 103
Регистриран: 23 дек 2008 01:04
Репутация: 11
Местоположение: София

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот sstefan » 21 окт 2017 20:30

Слоу купи я тази А класа де. На мен като пациент кое ми гарантира този пробег? Твойта мъжка дума ли? Аре нЕма нужда.
И значи ако си регистриран преди 5 години във форума и се оплачеш от некоректен търговец по истинско и незлепоставящо за автотъргаша ли звучи отколкото новорегистринан?
Toyota Avensis wagon 2002, 2.0 D-4D 110 hp-продадена
Toyota Avensis wagon 2009, 2.2 D-4D 150 hp-продадена
Toyota Yaris 2007, 1.4 D-4D 90 hp
Ford Mondeo 2017,2.0 150 hp
Hundai I 30,2016,1.6 125 hp AT-служебна/държавна

Потребителски аватар
slowtraveler
Мнения: 13520
Регистриран: 28 май 2006 21:44
Репутация: 457
Местоположение: Варна

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот slowtraveler » 22 окт 2017 07:52

sstefan, съвсем не искам да я купувам нито искам да убеждавам някого - най-вероятно друг колегаот офиса ще я купи, щото в петък вече почна да се ослушва и да подпитва (то и затова обявата е много постна, и не е атрактивно направена, а и не бе пускана в основните авто-сайтове)... А 'продавача' (много близък приятел, колега в офиса, и съсед) и 'купувача' вече бяха направили такава врътка с автомобилите си преди 9 години - когато 'продавача' купи Кашкая (който в момента е мой), а продаде на 'купувача' старата си корола хечбек на около 20х.км. И 'купувача' е много доволен за тези години - королката достигна към 300х.км безпроблемно и вече е време 'купувача' да си подменя автомобила с малко по-нов.
Просто автомобила е на учудващи за годините си истински километри, в които едва ли някой би повярвал (точно и както ти се изказваш).. Но са истински, и автомобила наистина си е обслужван ежегодно в Балкан-стар ежегодно (то там се вижда и ежегодния пробег)...
И горното го бях споделил точно защото едва ли някой би повярвал на тази история - наистина звучи доста невероятно, но пък аз знам (а и известен кръг приятели), че е абсолютната истина... Затова такъв автомобил обикновено отива при познат. Може да е на малко по-висока цена, но знаеш какъв автомобил втора ръка купуваш... От същия 'продавач'/приятел лично аз съм вземал два автомобила - Шевролет Калос на 10х.км/4г, и Кашкая на около 20х.км/3г... Като и двата автомобила преди това сме ходили да избираме екстрите и вземаме от дилъра с приятеля, защото той не е много 'автомобилно подготвен' (то личи и по пробезите де) - избираше по цвят :)

А това дали е нов или стар потребител мисля го бях обяснил достатъчно ясно, но все пак ще опитам пак...
Често се случва некоректни търговци да се опитват да навредят на репутацията на конкуренцията. В наши дни това най лесно става във виртуалното пространство - регистрираш нов потребител, 'хвърляш бомбата' и всичко е готово - можеш повече и да не влизаш във форума. При 'стар' потребител голяма част от колегите вече са преценили кой какви интереси има, и съответно по-лесно биха пресяли такава информация...
Затова и неколкократно съм изтривал такива непотвърдени мнения на 'инцидентни потребители'.

Искрено се надявам случаят да не е такъв, и виждам, че колегата положи старание да изясни по-добре ситуацията, и това е причината темата да остане.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

cecogolemia
Мнения: 2
Регистриран: 14 яну 2018 16:14
Репутация: 0
Местоположение: София

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот cecogolemia » 14 яну 2018 16:25

Препоръчвам на този господин да си пие редовно предписаните му лекарства!Относно посочения автомобил всичко което му споделих е абсолютно вярно.Автомобила е на мой познат аптекар съпругата му наистина е със счупен таз слава Богу възтоновяването и върви добре.Автомобила нямаше преглед но аз го установих в деня преди прегледа в сервиза на посочения клиент.Но той толкова остро реагира и ми каза че го лъжа че реших че няма смисъл да се занимавам с него.

Потребителски аватар
Akima
Мнения: 5762
Регистриран: 09 юни 2009 17:28
Репутация: 398
Местоположение: Варна

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот Akima » 14 яну 2018 16:46

Това ли е посоченият от автора на темата автомобил:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... 6409618558
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

cecogolemia
Мнения: 2
Регистриран: 14 яну 2018 16:14
Репутация: 0
Местоположение: София

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот cecogolemia » 14 яну 2018 20:02

Да това е автомобила.

DML
Мнения: 11
Регистриран: 05 окт 2015 13:24
Репутация: 1
Местоположение: София

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ???

Мнениеот DML » 21 яну 2018 01:02

cecogolemia написа:Източник Препоръчвам на този господин да си пие редовно предписаните му лекарства!Относно посочения автомобил всичко което му споделих е абсолютно вярно.Автомобила е на мой познат аптекар съпругата му наистина е със счупен таз слава Богу възтоновяването и върви добре.Автомобила нямаше преглед но аз го установих в деня преди прегледа в сервиза на посочения клиент.Но той толкова остро реагира и ми каза че го лъжа че реших че няма смисъл да се занимавам с него.

Съзнавам, че се изказвам остро без 100%- ви доказателства и факти , но съдейки по изказа на "Цецо-Големия" , аз лично не бих си купил и детско камионче от него ! Нямам претенции за грамотност, но Горублянски "търговец" в Toyota-форума, да се обяснява как клиента му го "пердаши съчмата", защото му се е сторила съмнителна историята за аптекаря със пострадалата жена в деня на сделката, и то в рамките на доста неграмотно написано изказване, ми се струва абсолютна глупост ! До "cecogolemia" :
Пич, нали не смяташ, че с това ти изказване утре половината форум ще се " избие" да ти купи кочинката !?

Потребителски аватар
slowtraveler
Мнения: 13520
Регистриран: 28 май 2006 21:44
Репутация: 457
Местоположение: Варна

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ???

Мнениеот slowtraveler » 21 яну 2018 01:11

DML, а имате ли пряк поглед върху дадения търговец, или изказването Ви е от рода 'всички жени са к....ви'?

Съвсем логично е дадена възможност за отговор на ответната страна. Всеки сам да си решава на кого да вярва...
Но не смятам за правилно да се прави оценка само поради местоположението на търговеца...
П.С. да, вчера директно отказах на приятел да ходя да гледам автомобил във Враца... Вътрешно убеждение, въпреки, че може търговецът да е бил съвсем коректен.... И въпреки това не бих се изказвал, че дадения търговец е мошеник само заради това, че е от Враца... Просто той е станал заложник на местоположението си и търпи негативи заради това...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

DML
Мнения: 11
Регистриран: 05 окт 2015 13:24
Репутация: 1
Местоположение: София

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ???

Мнениеот DML » 21 яну 2018 01:29

Съжалявам, че някой е останал с впечатление, че за мен лично е решаващ или определящ фактора-"Горубляне". За мен определящо и най-важно е изказването на въпросния търговец, което на мен лично не ми допада въобще.

diritas
Мнения: 1
Регистриран: 12 сеп 2017 17:16
Репутация: 0
Местоположение: Sofia

Автокъща "Маверик", кв. Горубляне-НЕКОРЕКТНИ???

Мнениеот diritas » 31 яну 2018 17:20

Здравейте! Септември 2017 г. закупих от тях корола версо. За месец обикаляне, из Горубляне и всевъзможни автокъщи, смея да твърдя, че за мен са коректни търговци.


Върни се в “Черен списък на некоректни търговци и сервизи”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост