| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
svilen_el
|
Пуснато на: Вто Сеп 07, 2010 9:13 pm Заглавие: celica gt4 st205 |
|
|
Здравейте,
има ли във форума притежател на този автомобил?
Интересува ме вървеж,пътно поведение,удоволствие от шофирането,поддръжка и всякакви впечатления.
Колебая се между селиката и субару врх.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bad_dog

|
Пуснато на: Вто Сеп 07, 2010 10:30 pm Заглавие: |
|
|
Здравина - Селика
Всичко останало - Субару _________________ If the car is not performing the way it should: first tighten the nut behind the wheel |
|
|
 |
Georgimitrovich

Регистриран на: 07 Апр 2008 Мнения: 1203 Местожителство: някаде по гората
1992 Toyota Celica
|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 12:13 am Заглавие: |
|
|
+1 _________________ 1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi
1997 RAV4
If you can't fix it with a hammer, you have an electrical problem. |
|
|
 |
Bass_Man

|
|
|
 |
smb ALIEN PATROL

2008 Subaru Impreza WRX STI
|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 1:48 am Заглавие: |
|
|
| Bass_Man написа: | | ГТ4-ката има по-голям потенциал и е по-здрава но пък са и по-скъпи частите и по-трудно се намират . |
буахахахха пак се изказа _________________ VTAAAAAAAK!!! |
|
|
 |
svilen_el
|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 6:11 am Заглавие: |
|
|
| С кое субару може да се сравнява с врх или сти,като гледам цените селиката е доста по-скъпа от врх при сходни години.Като цяло субаруто ли е по-приятно за каране? |
|
|
 |
bad_dog

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 6:46 am Заглавие: |
|
|
Селиката се сравнява с WRX. STi я превъзхожда значително, но също така е значително по-нова като години. _________________ If the car is not performing the way it should: first tighten the nut behind the wheel |
|
|
 |
Bass_Man

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 10:31 am Заглавие: |
|
|
| smb написа: | | Bass_Man написа: | | ГТ4-ката има по-голям потенциал и е по-здрава но пък са и по-скъпи частите и по-трудно се намират . |
буахахахха пак се изказа |
Ми сори ама 3SGTE е много по-здрав двигател от , който и да е боксер на Субару . Кутията на WRX е абсолютно кашкавалена , тази на STi издържа малко повече . Да не говорим за тотално кекавия 2.5 .
Да не говорим , че STi се появява 10-тина години след Селиката и е много по-скъп .
И да частите на WRX са по-евтини от на Селиката и по-лесно се намират тук .
Ама ако искаш обясни на простия сектант колко е заблуден . Макар , че ме съмнява да си загубиш времето за такива безмислени неща . _________________ Кльопаш ли мръвчици ? http://www.meat.org/ http://vbox7.com/play:e430ebad&ef |
|
|
 |
bad_dog

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 11:00 am Заглавие: |
|
|
| Bass_Man написа: | | smb написа: | | Bass_Man написа: | | ГТ4-ката има по-голям потенциал и е по-здрава но пък са и по-скъпи частите и по-трудно се намират . |
буахахахха пак се изказа |
Ми сори ама 3SGTE е много по-здрав двигател от , който и да е боксер на Субару . Кутията на WRX е абсолютно кашкавалена , тази на STi издържа малко повече . Да не говорим за тотално кекавия 2.5 .
Да не говорим , че STi се появява 10-тина години след Селиката и е много по-скъп .
И да частите на WRX са по-евтини от на Селиката и по-лесно се намират тук .
Ама ако искаш обясни на простия сектант колко е заблуден . Макар , че ме съмнява да си загубиш времето за такива безмислени неща . |
1. 3SGTE наистина има по-здрав блок от EJ20/EJ25, но турбината примерно е МНОГО по-кекава. Т.е. като цяло агрегатите са сходни като здравина.
2. Кутията на WRX не бих казал, че е кашкавалена след като носи на 350-400 коня (колкото и тази на Селика). От друга страна 6-степенната СТи кутия е уникално здрава и изобщо няма база за сравнение. Такава кутия обаче струва колкото цяла Селика :).
3. Частите на Субару са по-евтини. И тук, и там!
4. Поведението на Импрезата на пътя е по-добро - колата е по-силна, спира и завива по-добре.
5. Интериора на Селиката е една идея по-добър, но позицията на водача е много сбъркана. (Ако на някой му се чете - да разгледа какво са променили от Тойота при излизането на Corolla WRC)
6. Селиката е по-красива, но вече не прави такова впечатление като преди години.
7. Окачването на Селика е по-здраво, но от друга страна точно на турбо Селика, този тип части не са много евтини, защото на много малко коли е слагано Super Strut окачването.
Според мен кандидат купувачът да се повози и на двете и да вземе тази която му е на сърце. _________________ If the car is not performing the way it should: first tighten the nut behind the wheel |
|
|
 |
proscrip
|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 11:15 am Заглавие: |
|
|
| Аз колега преди две години се заглеждах по Легаси турбо и селика ГТ4 и двете ме кефеха много, но комби Легасито като визия много повече ми допадна. Не попаднах на читава Селика - въпреки, че търсих и тук и в Германия, не ми се занимаваше с обръщане от дясно на ляво. Карах чисто сток селика и Легаси първа генерация - държа да отбележа, че гледах коли еднакви години - началото на 90-е, за проба и някак Легасито ми допадна повече като кола. Може би да е било заради мястото на шофьора в Селиката, но се спрях на Легаси. Така че покарай някой от двете по възможност колкото се може по близо до заводската версия и после си прави изводи какво и как ще правиш. Примерно май само на мен спорткомбитата ми харесват повече от седани и купета. |
|
|
 |
Kobayashi

|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 11:48 am Заглавие: |
|
|
Без да съм ексрперт, аз предпочитам Субару-то брутален автомобил с много хулиганско поведение на пътя, другите коли около теб ще се чувстват малко безпомощни! _________________ http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif |
|
|
 |
|